Cuenca, een mooie stad!

Cuenca Travel Blog

 › entry 23 of 55 › view all entries
De famous Panama hatstore

Donderdag de 23e hebben we even een rustdag genomen. Op vrijdag zijn we per bus vertrokken naar Cuenca, ruim 6 uur over hobbelige wegen langs de afgrond. De hostal die we namen bleek wat duurder geworden maar wel bijzonder aangenaam. Een goede nachtrust is ons ook veel waard. ´s Middags hebben we wat geslenterd en zijn op zoek gegaan naar maatje 44 wandelschoenen. Die van Peter waren op Curacao helemaal uitgedroogd en hadden de Galapagos maar te nauwernood overleeft. De Cotopaxi was de doodsteek. Het vinden van de juiste maat blijkt een echte crime want de mensen hier hebben veel kleinere voeten. Maat 42 is meestal max. Tig winkels later in Quito, Riobamba en Cuenca zijn we uiteindelijk geslaagd en wel met maatje 45!!

Cuenca blijkt een hele moderne stad te zijn.

Op de markt
Wij vinden het tot dusver de prettigste stad. Het is wat ruimer opgezet en de winkels doen moderner aan. Niet dat we daarvoor komen maar het was wel opvallend.

We hebben eveneens op vrijdag een trip naar de belangrijkste Incaruine van Ecuador geregeld. Het lag in onze planning om dit op zaterdag te doen zodat we op zondag een echte rustdag konden hebben. Helaas was er enkel een mogelijkheid op zondag zodat we zaterdag maar wat rustiger aan hebben gedaan en zelfs een museum hebben bezocht. Ook hier was een Incaruine te bezichtigen. Tot onze verrassing ontmoetten we ´s avonds onze vrienden uit Barcelona alweer in het restaurant. Het wereldje van toeristen is hier klein zo blijkt. Het was een leuk weerzien! Op tijd naar bed voor Ingapirca.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De famous Panama hatstore
De famous Panama hatstore
Op de markt
Op de markt
Lama
Lama
Ruinas de Pumapungo
Ruinas de Pumapungo
Ruinas de Pumapungo
Ruinas de Pumapungo
De nieuwe kathedraal
De nieuwe kathedraal
Weer een kerk
Weer een kerk
En let op de details boven op het …
En let op de details boven op het…
Hostal lobby traditionele stijl
Hostal lobby traditionele stijl
Cuenca
photo by: Ils1976