Back in the days...

Colonia del Sacramento Travel Blog

 › entry 51 of 55 › view all entries
Old Ford

Woensdag zijn we teruggevlogen vanuit het noordoosten van Argentinie en dit keer hadden we voor de verandering nauwelijks vertraging! Zodoende hadden we woensdagmiddag nog even tijd om de boottocht naar Uruguay te regelen. De boot voor donderdagochtend naar Montevideo, de hoofdstad van Uruguay was inmiddels uitverkocht, dus we besloten het reisschema om te keren. Eerst met de snelboot naar Colonia del Sacramento en vandaar met de bus een dag later naar Montevideo. Donderdagochtend moesten we redelijk op tijd uit de veren. De ferry naar Colonia vertrok om 08.45 en voor de tijd moesten we inchecken en de douaneformaliteiten afhandelen. De ferry (snelboot), een soort van catamaran, is uitgerust met zware motoren zodat we heel snel (voor de kenners: ca 35 tot 40 knopen) in Uruguay aankwamen.

Vuurtoren
Colonia is een klein oud loflyk (da´s ons begrip voor knus/lieflijk en ´noflyk´- voor de Friezen onder ons...) stadje. Errug relaxed. Voor Peter was het ook een klein feestje, want in bijna elke straat stond wel een oldtimer! Het was weer wennen aan een andere munteenheid, de Uruguyaanse pesos die 1 dollar op ca 21 pesos doet, terwijl de Argentijnse pesos ca. 3,1 op 1 is met de dollar...maar het went na zoveel landen telkens omrekenen. Het plaatsje krijgt heel veel toeristen te verduren, maar toen wij er waren, merkten we daar niets van. Veel Argentijnen gebruiken Colonia of Montevideo als uitstapje, een soort van Schiermonnikoog dus...(voor de noorderlingen onder ons). Dus wij moesten ook de vuurtoren beklimmen, wat Zwa helemaal bovenaan wat minder geslaagd vond, gezien het lage hekje...

Het stadje barst van de leuke restaurantjes en barretjes, dus wij hoefden niet lang te zoeken als we wat moe waren. Na een dag heb je het ook wel weer gezien hier aangezien het niet groot is. Al met al wel enorm genoten van de rust. Vrijdagochtend vertrokken we per bus naar Montevideo, maar daarover meer in de volgende blog!  

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Old Ford
Old Ford
Vuurtoren
Vuurtoren
Zwa op de grote ´speedboat´ op w…
Zwa op de grote ´speedboat´ op …
Buenos Aires vliegend over het wat…
Buenos Aires vliegend over het wa…
Colonia del Sacramento
Colonia del Sacramento
Balcony-scene
Balcony-scene
Leuke pick-up
Leuke pick-up
Uitzicht vanaf de punt van het dorp
Uitzicht vanaf de punt van het dorp
Old mobiles
Old mobiles
De jachthaven
De jachthaven
Mooie laan
Mooie laan
Bijzondere versie van B&B
Bijzondere versie van B&B
Pittoresk
Pittoresk
Saampjes bovenop de vuurtoren
Saampjes bovenop de vuurtoren
Met een boekje, wijn en kaas genie…
Met een boekje, wijn en kaas geni…
Zonsondergang
Zonsondergang