Alweer 10 dagen in Le Maroq

Midelt Travel Blog

 › entry 2 of 3 › view all entries

Oef, dit gaat moeilijk worden, want ik heb een verkeerd toetsenbord: alle toetsen zitten ergens anders dan gewend. Dus lees svp even door alle typfouten... (je zal ipv de a regelmqtig de q lezen ipv z=w ipv m=,)

Goed ik ben dus alweer ruim een week hier. Ondertussen alle groepsleden een beetje leren kennen en ik heb een super groep dit jaar!!! 20 personen en de meesten tussen 23 en 40. Het is echt erg gezellig en ik ben dan ook nog maar weinig alleen op pad geweest, maar altijd in kleine groepjes (of natuurlijk met de hele groep). Over ruim een uurtje gaan we weer met zijn allen eten. Dat eten is trouwens erg lekker hier. De marrokaanse keuken is prima! Iets jammerder is dat er hier bijna nergens bier of wijn te krijgen is. De meeste barmannen wijn islamiten en die schenken geen drank vanuit hun geloof. Dat mag de pret overigens niet drukken. De hebben al heel wat af gelachen!!!

De reis zelf is ook prima! We hebben een marrokaan als reisleider die overigens best goed nederlands spreekt en automatisch veel van het land weet. Hij is islamiet van huis uit maar nu niet meer beleidend en hij drinkt dus (als het te krijgen is) een biertje met ons mee! Hij staat voor ons klaar en corrigeerd dingen als we erom vragen. Zo had ik twee keer een beetje kleine kamer gekregen, maar heb nu een suite met luxe zithoek en een groot balkon.

We zijn in een aantal van de koningsteden geweest. Deze zijn de grote steden in het land met veel geschiedenis. Hier staan veel bijzondere gebouwen en zijn de bekende medina^s (oude stadcentra met oude gebouwen en steegjes met marktjes). Alles is er te koop van kruiden en andere etenswaar (complete schapen of geiten hangen er ook buiten) tot alle mogelijke souvenirs. Afdingen is hier een spelletje dat ik eindelijk een beetje onder de knie begin te krijgen. Natuurlijk akweer wat kleine leuke dingen gekocht... Over het algemeen vind ik de marokanen trouwens minder vervelend dan ik verwacht had. Natuurlijk willen ze dingen aan je verkopen, maar ze accepteren NEE ook gemqkkelijker dan verwacht.

Ook zijn we al twee keer de natuur in gegaan voor een wandeling. Zo hebben we vandaag een heerlijke wandeling gemqqkt door een kloof: het cirque du Jaffar in de buurt van ons hudige stadje (Midelt). De wandeling was heerlijk maar helaas is iemand van onze groep gevallen en heeft een zware kneuzing of een breuk aan haar enkel of voet. Ze is nu naar de doctor en we horen nog wel wat het is...

Al met al is het een heerlijke reis tot nu toe en we gaan nog een boel leuke dingen doen. Morgen staat een kamelentocht MET slapen in de woestijn op het programma en daarna gaan we onder andere nog naar Marrakech: een vqn de mooiste koningssteden voor zover ik weet. Ik ga nu weer stoppen en terug naar het hotel om nog even lekker te douchen voor het eten. Binnenkort (als er weer tijd en een internetcafe is) meer...

En oja... de fototeller staat op ongeveer 900... Helaas heb ik hier alleen geen mogelijkheid om het op de compu te krijgen en zal je het dus alleen met text moeten doen!!!

Salam!!!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Midelt
photo by: Baosafari