Blij weerzien

Pasto Travel Blog

 › entry 31 of 36 › view all entries
Peliroja Peligrosa Terug vurig rood

Na een reis van 4 dagen, bus in, bus uit, taxi in, taxi uit, een lekke band in het midden van de Peruaanse woestijn, bussen met pauwen en andere beesten, nachtelijke controles en vooral oncomfortabele zetels en 2 vierkante centimeter plek ben ik terug in mijn favoriete land Colombia. Vanaf de grens kwam ik terug in contact met de Colombiaanse warmte en dan heb ik het niet over de temperatuur.

Pasto is de theologische hoofdstad van Colombia met meer kerken dan banken. Deze stad is een rijke stad met mooie gebouwen en nette straten. De stad is omringd met bergen waarvan een een vulkaan is. Het stuk tussen Tulcán, een grensstad in Ecuador en Pasto is een van de mooiste en indrukwekkendste stukken van mijn Andesreis.

Pasto by night
De bergen hebben impressionante vormen en zijn rijkelijk begroeid. Pasto is niet toeristisch, ik word weer aangestaard maar ondertuusen ben ik dat al gewoon. Ik heb hier mensen ontmoet die voor de eerste keer met een gringa (eigenlijk een naam voor ' amerikanen´maar vanwege onze huidskleur ook de europeanen en australiers) hebben gepraat, zo ontoeristisch.  Een avond zijn we naar een salsabar geweest en daar was ik een halve attractie. De ene na de andere uitnodiging van locals die nu allemaal blauwe tenen hebben. Haha! Tot mijn eigen grote verbazing ben ik daar geselecteerd als finaliste voor een danswedstrijd, maar dat zal eerder aan mijn origine gelegen hebben dan aan mijn danskwaliteiten. Het weerzien met de vrienden was geweldig en deze keer kunnen we iets vlotter communiceren.
Drie maanden geleden was mijn Spaans minimaal en nu gaat het vlotjes.  Al wil mijn verstand van tijd tot tijd een dagje vrij, vooral na heel gezellige avonden met rum en bier. Volgende week gaat de reis verder naar mijn adoptiefamilie en een aantal andere leden van het `carnavalcombo`.

 

Después de un viaje largo y muy incomodo, en buses sin cama, pajeros, una rueda averiada en el desierto de Peru, controles en la noche estoy en mi país favorito!   

El encuentro con mis Pastusos maricas fue estupendo! Hasta la frontera con Ecuador el ambiente cariñoso y amigable se pudo sentir. Mi primera vez en Pasto fue una experiencia muy diferente, demasiado sol y hospedado en la parte mas fea de la ciudad.  Luego la segunda visita fue muy diferente, aunque nubes y lluvia, también mucha cultura y, lo más importane, mis amigos. David, Ariel, Martha y Mafe me han dado una semana alegre con bastante cafe, ron y cerveza y LA SALSA!!! Muchos gracias, mi maricas, no lo sera mi ultima vez en Pasto!!!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Peliroja Peligrosa

Terug vurig …
Peliroja Peligrosa Terug vurig…
Pasto by night
Pasto by night
naar de voetbal
naar de voetbal
Fiesta!!!
Fiesta!!!
Mafe, David y yo
Mafe, David y yo
The cutest Colombian
The cutest Colombian
Ariel, ik en Martha
Ariel, ik en Martha
Pasto
photo by: AndySD