Sydney

Sydney Travel Blog

 › entry 36 of 38 › view all entries

Dag 46 donderdag 4-9

Om 00.30 de lucht in, wat een tijd he. De vlucht verloopt (gelukkig) voorspoedig. Veel hebben we (geloof ik) niet geslapen, wat wel opvallend was, is dat het vliegtuig halfvol zat, voor ons niet erg, want toen hadden wij lekker de ruimte!

 

Tijdlijn------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dag 47 vrijdag 5-9

Daar is’ie dan… De skyline van Sydney.

Om 07.00 uur waren we veilig geland op Australische bodem. We hadden van te voren een appertement in Bondi geboekt, 3 dagen, in die 3 dagen moesten we een appartementje zoeken waar we voor langere tijd verblijven. Het appartementje zag er goed uit en op het dak was er een zwembad gebouwd. Het uitzicht op dak was overweldigend; BondiBeach, HarbourBridge. Geweldig uitzicht. Uiteraard ff het strand gecheckt. Veel surfers, er waren dan ook aardig hoge golven. Boodschappen gedaan en al met al was het alweer 19.00 uur. We waren doodop, lekker naar bed. Sleep tight Mate.

 

Dag 48 zaterdag 6-9

Alle kranten gekocht die er waren, op zoek naar een appartement... Tja, waar moet je in hemelsnaam heen. Moet je in Paddington gaan zitten, of in Rose Bay, Kings X, Haymarket, Bondi daar waar we nu zitten misschien.

Misschien aan de overkant van de brug dan, Neutral Bay, Cremorne Point, Kirribili, North Sydney, McMahons Point. Dat viel toch ff tegen. Wij zaten in Bondi en de omgeving zag er goed uit, dus probeerden we het eerst maar daar. Prijs kwaliteitsverhouding was echt bizar in Bondi. Sommige appartementjes waren gewoon GOOR. Bah, en dat ze daar nog zoveel voor durven te vragen…

 

Dag 49 zondag 7-9

Gister hadden we de gehele dag besteed aan het zoeken van appartementjes, vandaag gingen we Sydney bekijken. Alweer 7 jaar geleden dat ik er geweest was…  We zijn oa. Nog ff in O’Maleys geweest at Kings X. Bij Bondi beach naar Hog’s Breath waar we toentertijd ons eerste biertje (Foster’s) hebben gedronken.

 

Dag 50 maandag 8-9

We hadden aardig wat appartementjes gehad zaterdag en er zat niets bij.

Ik bedacht me dat ik in Nederland nog gemaild had naar een makelaar en we moesten die maar eens een belletje geven. Heel typische is dat elke makelaar in een bepaalde wijk ook alleen maar wat had in die bepaalde wijk, dus ook al hadden ze dezelfde naam (bijv LJ Hooker, Ray White) ze werkten niet samen. Zoals Engelsing, als je zou willen kun je in het centrum via Engelsing aan een woning komen in Arnhem de laar Oost. Niet in Sydney. Goed, die makelaar had appartementjes in ‘McMahons Point’, over de brug dus… Hij had 2 appartementjes die hij ons wilde laten zien. We waren verbaasd dat het er goed uit zag wat ie ons liet zien, we werden zelfs kieskeurig. Maar het geen wat onze voorkeur had was helaas al verhuurd bleek achteraf, dan maar ‘genoegen’ nemen met de second choice. Wat een luxe… Toch waren we erg content met ‘ons’ appartementje. Want het heeft nl. uitzicht op de harbour, harbourbridge, operabouw en de skyline van Sydney. En prijstechnisch is het ook nog goed te doen. Alleen we kunnen er pas Vrijdag tegen de middag in. Da’s wel balen, want die vent waar we momenteel zitten had ons appartement alweer verhuurd, daar wij het nog niet verlengd hadden. Dus morgen moesten we t/m vrijdag iets vinden. Vlak in de buurt waar we gaan wonen hebben we gelukkig iets gevonden, dus daar verblijven we tot vrijdag en dan….. In ons appartementje. HOERA.

 

Dag 51 dinsdag 9-9

Om 10.

00 uur moesten we eruit en gelukkig konden zo vroeg terecht in ons tussenverblijf, dit zag er verder ook goed uit. Rest van de dag besteed aan het openen van rekeningen, aanvragen belastingnummer enz. enz.

 

Dag 52 woensdag 10-9

Om 10.30 uur een afspraak met onze makelaar om de contracten te tekenen. Een goeds gevoel toen dat eenmaal gebeurd was.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Sydney
photo by: Sunflower300