San Francisco

San Francisco Travel Blog

 › entry 9 of 38 › view all entries

Dag 15 maandag 4-8

Om 09.00 uur met de taxi naar de airport. Aanzienlijk sneller dan de heen weg, het regende niet. Enorme drukte, en dat is geen understatement, echt enorme drukte op airport O’Hare hadden ze niet verwacht, zo’n drukte. Totale chaos daar. We waren op tijd maar het zou toch nog krap aan worden. Dat zijn de wat mindere dingen van het reizen, de lange wachttijden, rijen, drukte en ook weer de check was erg grondig. Al met al net op tijd om te boarden en nu zitten we in het vliegtuig alweer naar onze volgende bestemming, San Francisco. Om 15.00 uur in het hotel (renior hotel) aangekomen en gelijk viel ons het aantal daklozen op.

We zaten on Marketst/Mcallisterst en dat was denk ik een standplaats voor ze. 3 blokken verder werd het wat minder. Wat toeristiser das ook wat minder dalozen cq zwervers. We hadden er geen last bvan in zoverre dat ze ons niet lastig vielen maar toch…. Gelijk die middag maar op pad gegaan. We wilden met de cablecar gaan maar het was bommetje druk bij die haltes, dan maar te voet. Te voet in San Francisco, wel eens gedaan? JEZUS, wat een bulten. De een nog steiler dan de ander. Maar ik vind dat je ‘m een keer GELOPEN moet hebben. Wij  hebben helemaal tot Fishermans wharf GELOPEN. Ik kan je vertellen dat de vierdaagse er niets bij is. Maar we hadden al een aardige training achter de rug; Washington, New York, Niagara Falls, Chicago en nu San Francisco, kom maar op. Gezellig sfeertje daar bij die Wharf. Hebben nog een bootvaart gedaan, het was +/- 16.30 uur dus het kon nog net. Voor $10,- de Golden Gate, The Rock (al met al een uurtje varen) Het was verdomd koud aan boord maar ze hadden gelukkig dekens bij hun die ze in geen weken hadden gewassen maar het idee was er….
. Daar werd ons ook mede gedeeld dat The Rock tot volgende week volgeboekt was, BALEN. Na de rondvaart op naar HOOTERS, Schaars geklede dames met flinke … Naar mijn mening was dit een 6 sterren restaurant! Zonder gekheid, lekker gegeten daar. Uiteraard moest er nog een foto gemaakt worden en die blonde (zie foto) wou perse naast MIJ staan, heb ik weer. We wilden wel met de Cablecar terug naar het Hotel, was toch teveel van het goeie om 2 keer te lopen. Dit betekende een uur wachten. Maar dan heb je ook wat. Onderweg kun je trouwens gewoon opstappen, zonder al te lang wachten. Dat was een goeie tip voor de volgende keer en ik moet zeggen dat het een goeie tip was. Zag je al die sukkels wachten (bij een soort eindhalte) loop je 70 meter verder kun je zo opstappen! Terug bij het hotel, eindelijk. Welterusten.

 

Dag 16 dinsdag 5-8

Wederom lekker de toerist uitgehangen (zie tape) Toch wel weer een heel eind gelopen.

Te voet is ook het leukste alleen heel vermoeiend, vooral in San Francisco! Oa van pier 1 naar Fishermans Wharf gelopen. (pier 39) Lekker gegeten bij IHOP. sÁvonds was een all american night, we zijn naar de giants geweest. De Giants (San Francisco) VS Pirates (Pittsburgh) De Giants uiteraard gewonnen! Het leukste hieraan was het kijken, niet zozeer naar de game maar meer naar de mensen, de foodstands dit is echt ongelofelijk. Wat die mensen allemaal naar binnenproppen en vaak weg spoelen met….BEER, niet te geloven. Wij zijn al met al nog geen uur gebleven, is niet echt een sport waar we ons voor interreseren, maar de sfeer is wel leuk, en mensen kijken he……

 

Dag 17 woensdag 6-8

Ontbeten bij IHOP want we (Renate) waren onze cameralens vergeten, maar GELUKKIG lag íe er nog (gister meteen gebeld), tja dan kunnen we er net zo goed ontbijten.

Ik had een spiegelei met pancakes (Tarwepannekoeken, erg lekker, erg vullend) Amerikaans ontbijt trekt ons niet zo, you know, bacon and eggs en al die vette troep op de vroege ochtend. BAH. Als wij een broodje met ham of rosbeef bestellen hier dan krijg je me een laag erop zeg, da’s niet normaal. En met een lading saus (Ketchup, mayonaise) erop he, da’s HEEL normaal. Ze staan ons dan ook heel raar aan te kijken als wij er helemaal niets op willen hebben en er een kaal broodje bij bestellen, want je kunt het eigenlijk nog MAKKELIJK op 2 andere broodjes kwijt. Ze begrijpen er helemaal niets van. Daarna een scooter gehuurd, jawel. Toch de goedkoopste maar zeer zeker wel de makkelijkste manier om rond te karren in San Francisco is per scooter. Met helm op, da’s verplicht in Calafornia! Dan kom je op plaatsen waar je anders niet (zo gauw) komt. Zijn naar de golden Gate Bridge geweest en er op gelopen, Palace of fine arts, Palace of the legion of honor, Sealrocks, Golden Gate Parc, Haight Asbury (Hippies) And last but not least; Lombardst.
The crookedest street in the world! We waren ook nog een stukje over de snelweg gegaan met dat ding NADAT we het aan de policeman hadden gevraagd of dit mocht; Be carefull was zijn antwoord maar achteraf was het niet zo’n goed idee, we zijn ook nog een stukje verdwaald (+/- 1,30 uur) Maarrrrrrrrr, zo kom je nog eens ergens. Achja, we (ik) hadden wel een hoop lol. Scooter ingeleverd en weer naar het hotel toe, LOPEND want het was weer eens hartstikke druk. We wilden nog wat doen s’avond maar we hadden geen puf meer, morgen weer een nieuwe dag.

 

Dag 18 donderdag 7-8

Lekker relax dagje.
De was gedaan, nog even de ‘maiden lane’ ingelopen, allemaal sjieke winkels maar vroeger was het RED LIGHT district can San Francisco. CoitTower opgeweest, een prachtig uitzicht over SF. Uit wezen eten in Michelle’s, wel aardig maar niet te gek. Lekker naar bed, morgen de auto ophalen……
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!