Honolulu

Honolulu Travel Blog

 › entry 29 of 38 › view all entries

Om 14.00 uur hawaiiaanse tijd zijn we gearriveerd. Ingecheckt in het hotel wat er overigens niet slecht uit ziet, en wij kunnen het weten na al dit gereis. Uitzicht (een beetje) op zee, een eigen koelkastje (altijd handig voor BIJV. een blikje ‘COLA’!) en de kamer was ook niet echt klein, gewoon goed dus. Alleen de liften laten te wensen over. Het duurt heel lang voordat er een komt en het duurt heel lang voordat je bebeden bent. En wij hadden kamer 2315. Gelijk naar de Beach natuurlijk en het zag er goed uit. LOOKING GOOD! Het water was heerlijk, niet te warm, niet te koud, gewoon goed. Golven waren er niet, die braken al eerder, zo’n 40 meter verder. Het was dan ook daar waar de diepte pas begon. Het waren geen GROTE golven zoals je eigenlijk verwacht. De grote golven zijn er ook alleen in wintertijd en aan de North Shore, andere kant van het eiland. Da’s wel jammer, want ze schijnen toch zo’n 20 ft te zijn.

 

Dag 37 dinsdag 26-8

Een heerlijk dagje strand en lekker liggen relaxen, wel een beetje verbrand dus besloten om de volgende dagen wat excursies te doen om de zon een beetje te vermijden.

 

Dag 38 woensdag 27-8

Om 11.00 uur werden we opgehaald bij ons hotel en werden naar de haven vervoerd wat eigenlijk nog geen 5 min. rijden was. Daar werden we met de boot op zee gebracht waar de Submarines lagen, zo’n km van de kust af. Er lagen er drie waar er ongeveer 50 mensen per boot inkonden. Was wel leuk, veel visjes, een paar reuze schildpadden en manta’s gezien. Er lagen wrakstukken van vliegtuigen en boten en er was goed zicht. De tocht duurde een half uurtje. Daarna weer het gebruikelijke; liggen op het strand.

 

Dag 39 donderdag 28-8

Pearl harbour tour.

Uiteraard moet je daar geweest zijn. De USS Arizona die daar op de zondagochtend 7 dec. 1941 gezonken is hebben ze, inclusief de inzittende die om het leven zijn gekomen, laten liggen als eerbetoon, erg indrukwekkend. Je wordt er met een bootje naar toe gevaren en op de boot die dus het merendeel onderwater ligt hebben ze een soort brug gebouwd, je ziet in het water nog iets van de boot maar het idee dat er nog mensen inzitten…. Ook nog in de USS submarine geweest waar een heleboel mensen in een hele kleine ruimte zaten en niets geen luxe in zit. Daarna weer lekker liggen op jawel…… het strand.

 

Dag 40 vrijdag 29-8

Lekker uitgeslapen en naar het strand gegaan. Tot een uur of 3 s’middags want om 16.00 uur werden we opgepikt om een typische polynesian avond mee te maken. Het was ongeveer een urr rijden met de bus nar bestemming. In die tijd werden we vermaakt door onze guide. Op dit eiland zeggen ze allemaal ‘cousin’ tegen elkaar, dus Cousin Marcel en cousin Renate. Wel en hele leuke avond gehad met allerlei verschillende optredens van verschillende culturen die op hawaii leven. Om 21.00 uur was het afgelopen en werden we weer terug gebracht naar ons hotel.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Honolulu
photo by: crystalware