Chicago

Chicago Travel Blog

 › entry 8 of 38 › view all entries

Dag 12 vrijdag 1-8

Trouwdag van Opa & Oma Velp, bij Gerrit & Rieky vanmorgen ff gebeld om te feliciteren. Het was vroeg vanochtend, om 7.00 uur hadden we de wekker staan. We vliegen pas om 13.15 uur maar de rental moest om 9.45 uur ingeleverd worden. Later dan die tijd werd er $40,- /uur in rekening gebracht, dan maar een uurtje eerder opstaan. Afscheid genomen van twee hele lieve mensjes, alles was so nice. Grappig dat nederlands en engels door elkaar. Hun hebben het ook wel leuk gevonden, kan ook niet anders hè.Well, het is nu 11.30 uur en het is wachten om te boarden. We zitten in de Landmarkbar een koffie (en thee) te drinken. In Chicago aangekomen (om 14.

30 uur) moesten we nog een hotel vinden. Achteraf was het beter geweest om te reserveren want er was dat weekend wat te doen, nl TALL SHIPS weekend. Alles maar dan ook alles zat vol behalve……. HILTON Hotel. Nou ja, laten we eens gek doen. Schitterend hotel, dat wel. Wij kwamen aan in de stromende regen met hagelbuien en onweer, en niet zo zuinig ook. We waren ook pas om 18.00 uur in het hotel aangekomen en zijn na het uitpakken gelijk maar ff wat wezen drinken en eten in een sportsbar named ‘Randolph’s bar’. We waren tamelijk moe van het reizen en om 22.30 uur lagen we er al lekker in.

 

Dag 13 zaterdag 2-8

Het beloofde een mooie dag te worden in Chicago en dat werd het ook.

Sterker nog, het was snikheet. Het was ook enorm druk, eigenlijk te druk. Allemaal mensen die een weekendje Chicago deden voor die botenparade. Het waren wel mooie oude boten maar om daar nu zo’n spektakel van te maken…..? o.a ‘al bundy’fontein gezien, grootste fontein ter wereld (Buckingham Fontain) Mooie fontein hoor. Navy Pier, daar was het enorm druk. Sears Tower, hoogste gebouw in de US, zijn we wel langs gelopen maar niet in geweest omdat je in de J. Hancocktower een mooier uitzicht schijnt te hebben. Hardrockcafe, rock & Roll McDonalds en The Bleu Chicago, een Blues tent waar we die avond nog ff heen zouden gaan. Tja, en zo hebben we toch weer een aantal dingen in Chicago gezien. s’Avonds uit wezen eten, wederom hartstikke druk overal en wachttijden van 1,5 uur waren heel normaal. Uiteindelijk kwamen in ‘The Mambo Grill’ terecht. Goed eten, lekker kannetje Sangria genomen, leuke tent. Then it was time for the Blues, Wij die tent naar binnen, $7,-  en we moesten minimaal 2 drankjes afnemen.
Voor een BUD was het $3,50 en een watertje kostte $2,- EN we moesten nog een TIP geven van $1,- Renate was een beetje verbouwereerd en had het al gegeven voordat ze er erg in had. Toen moesten we het tweede drankje bestellen. Ik een Bud besteld en gaf $4,- Maar ik kreeg niets terug en ik had niet gezegd dat de rest fooi was. Ze bleef maar weg en het idee dat ze wisselgeld aan het halen was vloog ook de deur uit. Uiteindelijk tikte ik haar aan en zei dat ik nog $0,50 van haar kreeg. Ze legde het niet al te vriendelijk op de tafel en nog geen seconde later zei ze met een staal gezicht dat ze nog $1,- kreeg. Verbaasd reageerde ik en vroeg waarom. TIP antwoordde ze. Tja, wat moet je hier nu op zeggen. Ik legde haar uit dat het volgens mij niet op deze manier werkte en zij zei dat het zo hoorde. Ik gaf het niet en er werd door haar niet meer geserveerd, prima toch.
Schijnbaar was ze daar toch niet happy mee want 5 min. latertikte ze me op de schouder en vroeg of ik op wilde staan en een andere dame liet zitten omdat zij haar wel fooi gaf. Normaal gesproken zou ik daar geen problemen meer hebben om voor een (mooie) dame op te staan maar niet op deze manier. Ik zei dat ik dat niet deed en weer 5 min. later moesten we de tent uit (we kregen wel ons geld terug) De bouncer kwam er al aan en toen hebben we de eer maar aan onszelf gelaten. Met ons gingen nog een paar man die het ook niet normaal vonden dus dat was wel cool. Inmiddels was het al 01.00 uur en hadden we ook genoeg meegemaakt die avond, lekker naar bed.

 

Dag 14 zondag 3-8

Lekker uitgeslapen en het beloofde wederom een mooie dag te worden, maar schijn bedriegt, het werd in de middag erg regenachtig.
s’Ochtends als eerste naat de J. Hancock tower geweest en het was inderdaad een mooi uitzicht op Chicago. Het werd wel steeds bewolkter en het begon te regenen (en dat terwijl er in Holland een Hittegolf is) Het hield maar niet op. We zijn toen maar terug naar het hotel gegaan en hebben daar ff aan de dumpbells getrokken en een baantje gezwommen. S’Avonds klaarde het weer op en konden we nog lekker uit gaan eten. In een italiaans restaurantje ‘the italian village’ Lekker eten. Nog een stukje van de LOOP genomen en zo terug naar het hotel. Dat was een NAT Chicago.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Chicago
photo by: mahoney