AsiaIndiaJhansi

Ontspoorde trein.

Jhansi Travel Blog

 › entry 20 of 37 › view all entries

Om 05:30 loopt de wekker af, want we moeten om 07:15 vertrekken naar het station. Voor we vertrekken genieten we eerst van het voortreffelijke ontbijtbuffet met alles erop en eraan.

De bus staat al klaar en om 07:20 zit iedereen er in. We hoeven maar een klein stukje te rijden naar het station. De buschauffeur vertelt trots dat we in een spiksplinternieuwe bus zitten. Wij zien echter duidelijk dat het interieur (zo te zien handmatig) is overgeschilderd met zalmroze verf.

Als we op het station aankomen, komen er al direct een aantal porters naar ons toe die voor 10 rupees per koffer graag onze bagage willen dragen. We maken geen gebruik van hun diensten, omdat onze koffers bijna niks wegen, maar andere mensen in onze groep gaan wel op hun aanbod in. We moeten nog een half uur op het perron wachten tot onze trein vertrekt. Ook hier stikt het van de verkopers die van allerhande rommeltjes aanbieden waar je helemaal niks aan hebt. Ik word nog bijna kwaad op een schoenpoetser die, nadat ik hem twee keer heb verteld dat suède niet te poetsen is, toch met zijn borstel over mijn schoenen begint te vegen. Als ik hem dan het Engelse “No!!” toebijt druipt hij af.

De trein komt om een 08:06 over acht het station binnen rollen, iets te laat, maar we zullen maar niet klagen. Logischerwijs komen snel de grappen als: “Rijdt de NS hier ook? Die zijn ook nooit op tijd!” De trein is luxer en minder chaotisch dan we verwacht hadden, maar we zitten dan ook in één van de betere klassen. We hebben veel beenruimte en de stoelen zitten best goed. Jammer is alleen dat de Indische 3 FM continue staat te blèren. In onze wagon zit ook een groep Duitsers die letterlijk de hele doorgang blokkeren met hun grote harde koffers die never nooit in het bagagerek passen. Als er nu een ongeluk gebeurt, wordt het nog een hele opgave om de uitgang te bereiken. Op een gegeven moment stopt de trein zonder dat er ook maar iets van een station te bekennen is. Een mooie gelegenheid om onze coupé te vereeuwigen, met als saillant detail de ventilatoren die tegen het plafond geschroefd zijn en die als airco dienen. Trudy moet zo erg naar het toilet, dat ze niet kan wachten tot de trein weer gaat rijden. Als ze net op haar hurken boven het hangtoilet zit, begint de trein op te trekken en zo moet ze nog haar best doen om alles droog te houden.

We rijden stapvoets langs de oorzaak van ons oponthoud. Op een spoor vlak naast het onze blijkt een trein ontspoord te zijn.

We komen een uur te laat in Jhansi. Hier lopen we direct door naar de bus, die al op ons staat te wachten. De bus is niet de enige die op ons wacht, er staan ook al een aantal bedelaartjes klaar om van alles aan ons te vragen. We hebben net een kwartiertje gereden en dan hebben we de lunchstop. Wim bestelt alvast het eten (voor iedereen hetzelfde), zodat wij nog even de tijd hebben om door het dorpje te lopen. Er staan hier twee ruïnes. De eerste waar we naar toe lopen is een oude tempel. We kunnen er niet in, maar vanuit de ingang kunnen we een foto maken van de ruïne van het paleis dat aan de andere kant van het dorp staat. Vervolgens lopen we naar die ruïne toe en komen dan langs het restaurantje waar we zo meteen zullen gaan eten. Ook de restanten van het paleis kunnen we alleen van de buitenkant bekijken, maar als we bijna tegen de paleismuur aan staan hebben we een prachtig zicht op de tempel waar we zojuist geweest zijn. De tijd die we hadden om te wandelen is bijna om en we lopen terug naar het restaurant. We zitten met zijn allen aan een lange tafel en er wordt flink geouwehoerd. Ook als de soep, friet, rijst en sandwiches op tafel komen blijft het rumoerig. Vooral Hans en Rick zijn tegen elkaar bezig en de rest luistert en lacht.

De rest van de reis verloopt voorspoedig, op een paar stukken slechte weg na. De chauffeur rijdt goed door en maakt zo wat van de in de trein verloren tijd goed.


Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Jhansi
photo by: esvobod