AsiaNepalChitwan

Eindelijk iets anders dan rijst...

Chitwan Travel Blog

 › entry 27 of 37 › view all entries

Zo langzaamaan begint het een gewoonte te worden, we moeten alweer om 04:30 uit de veren.

Bij het ontbijt vindt Trudy niks lekker, de melk is te zuur (ik proef er niks aan), de cornflakes smaken dan vanzelfsprekend ook niet, en zo zijn er nog een aantal dingen die ze vandaag niet door haar keel kan krijgen.

We zitten als eerste in de bus en hebben ieder twee stoelen tot onze beschikking, er zijn behoorlijk wat plaatsen over in de bus, zodat dit zo af en toe eens kan.

De eerste etappe van vandaag is niet zo lang, vanaf het vertrekpunt tot aan de grens is het maar drie kwartier rijden. Daar moeten we allemaal de bus uit om onze paspoorten en het gisteravond ingevulde formuliertje af te geven aan een douanebeambte die bij ons in Nederland vierkant uitgelachen zou worden. Hij heeft een groen/bruine gebreide muts op en een dikke trui aan tegen de kou, terwijl zijn bureau in een kantoor staat waar geen voorgevel in zit. Ik vraag vriendelijk aan de man of ik een foto van hem mag maken, maar dit wordt niet op prijs gesteld, dus blijft mijn camera waar hij is. Wel zie ik Wim de man nog 100 rupees toestoppen als dank voor de snelle service. Al onze paspoorten zijn gestempeld en nu mogen we lopend het stukje niemandsland oversteken dat tussen India en Nepal ligt. Vervolgens begint het hele circus weer opnieuw, formuliertje invullen en samen met paspoort inleveren, stempeltje krijgen en verder het land binnen hobbelen. Terwijl wij in Nederland naar Amsterdam en Den Haag zijn gesjeesd om onze visa bij elkaar te krijgen, koopt Wim het domme ding hier gewoon ter plekke.

Voor we verder rijden gaan we eerst even in een restaurantje dat op de eerste verdieping van een gebouw midden een rij ligt, wat drinken. Ik krijg mijn warme chocolademelk pas de rest al weer bijna in de bus zit, dus ik moet nog even aanpoten.

Als we verder Nepal in rijden wordt het landschap groener en zien we meer stenen huizen die, in verhouding tot de Indische, redelijk goed onderhouden zijn. Tijdens de rit krijgt Trudy buikpijn. Ze vindt het dan ook geen gemis dat we geen lunchstop hebben vandaag, we rijden in één ruk door naar Chitwan National Park. Het laatste stukje van de rit moeten we met jeeps doen, omdat de bus niet over het smalle bruggetje kan. De bagage en passagiers worden achter in de overdekte jeeps gekwakt en dan rijden we knie aan knie zittend naar onze verblijfplaats voor de komende paar dagen.

Het is pas ongeveer 13:30 als we op de plaats van bestemming aan komen. We verblijven in de Rhino Lodge, het is niet echt een hotel, maar meer een restaurant met daarbij twee gebouwen met appartementen. Het duurt niet erg lang of Trudy ligt op bed, ze voelt zich erg beroerd en ze zal later op de dag alles overgeven. Ik besluit haar met rust te laten en een wandelingetje door het dorpje te gaan maken.

Wim heeft ons getipt over KC’s Restaurant, je schijnt hier een goed patatje oorlog te kunnen eten. Na zo’n lange periode van rijst en wat al niet meer, heb ik zin in alles wat ook maar enigszins op friet lijkt. KC’s is voor mij dus de place to be, en het bord dat voor de deur staat zorgt er voor dat bij mij het water in de mond loopt. Ik heb zelden zo genoten van friet met mayonaise, satésaus en uien als nu en ik ga dat zeker nog eens over doen de komende dagen. Ik ga terug naar de kamer en gelukkig gaat het iets beter met Trudy.

We moeten vandaag nog even naar huis bellen, want in Nepal is een Maoïstische beweging actief die de laatste paar dagen vijftig mensen doodgeschoten heeft, hier is helemaal niks aan de hand, maar het lijkt ons toch verstandig om de familie even gerust te stellen. Helaas neemt er niemand op en zit er niks anders op dan  morgen nog maar een poging te wagen.

’s Avonds gaan we weer naar KC’s om te eten. Trudy gaat dit keer wel mee, maar eet nog niks en ze moet terwijl ik eet toch nog even snel naar de kamer om naar het toilet te gaan. We blijven uiteindelijk dan ook niet lang zitten en gaan vanavond erg vroeg naar bed.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Chitwan
photo by: sandra_s021