AsiaIndiaAgra

Een race tegen de klok voor een zonsondergang bij de Taj Mahal.

Agra Travel Blog

 › entry 18 of 37 › view all entries

Na een eigenlijk veel te korte tijd in de stad Fatehpur Sikri, rijden we naar Agra. De Taj Mahal is vandaag namelijk ook gratis entree en zo kunnen we misschien nog foto’s maken van de Taj bij zonsondergang. Het loopt helaas niet allemaal zoals gepland. Ondanks dat we de koffers snel in het hotel gedumpt hebben, komen we te laat. Om te beginnen rijden onze Tuk tuks zich vast in de wirwar van steegjes, omdat het erg smalle weggetje geblokkeerd is. Via een alternatieve route komen we toch in de buurt van de Taj. We moeten nog een stukje lopen en komen dan bij een poort waar we het terrein op zouden moeten kunnen, maar helaas, deze poort is gesloten. We moeten om lopen naar een andere poort en tegen de tijd dat we de tombe van Mumtaz in zicht krijgen is de zon al achter de horizon verdwenen. We lopen nog een tijdje rond over het terrein, maar het is al te donker om nog mooie foto’s te kunnen maken. Zelf worden we nog wel een aantal keren op de foto gezet door Indische jongeren die het wel apart vinden om met een paar langneuzen op de foto te gaan. De Taj is erg indrukwekkend en ik wil morgenvroeg vóór zonsopkomst al weer op het terrein zijn om de beroemde kleurverandering van de Taj in de opkomende zon op de gevoelige plaat vast te leggen. Een klein nadeel is dan wel dat we gewoon de 750 rupees entree per persoon moeten ophoesten.

Buiten het terrein van de Taj worden we bestormd door een horde verkopers (zo erg hebben we het in heel India nog niet meegemaakt) en één van hen heeft het voorzien op mijn horloge dat hij tegen allerhande troep wil ruilen. Ik bied het horloge voor 3000 rupees te koop aan en de man is binnen no time vertrokken. Ineke laat zich weer iets aansmeren, maar ik wimpel de gasten af en moet stiekem lachen om het feit dat Ineke zich zo makkelijk laat ompraten.

We gaan met onze Tuk tuk, die bij Joney’s Place staat te wachten, naar Sonam, een restaurantje dat in onze reisgids als redelijk goed staat aangeschreven. Onze chauffeur is niet zo enthousiast over het restaurant waar we naar toe willen, maar ja, zo redeneren wij “daar zal hij wel geen provisie krijgen”. Als we binnen komen is er, behalve het personeel, niemand binnen. Meestal is dat niet echt een goed teken, maar we wagen het er maar op. We maken een keuze van de kaart en wachten tot alles opgediend wordt. In eerste instantie krijgt Trudy een stuk vlees dat niet lekker is, maar als we dit tegen de ober zeggen neemt hij het mee terug en komt er een beter stuk voor in de plaats. Al met al is het eten wel oké, maar niks om over naar huis te schrijven.

Eenmaal terug bij het hotel nemen we met onze Tuk tuk chauffeur het programma van morgen door en spreken af hem 175 rupees voor de hele dag te betalen.

Ronald en Ineke kunnen nog niet beslissen of ze nog een keer naar de Taj Mahal willen en gaan daarom (net als wij dus) met zijn tweeën.

We moeten morgen om 05:50 voor het hotel staan, want dan is onze Tuk tuk er ook.

We halen de sleutel op bij de balie en gaan dan naar onze kamer. De kamer is echt super-de-luxe (er is zelfs een tv) en er komt zelfs een bediende om het bed open te slaan, zodat we er alleen maar in hoeven te stappen.

Terwijl Trudy in bad gaat, ga ik schrijven en als ik daarmee klaar ben slaapt mijn schat al. Ik ga nog even douchen en ga om 23.15 uur ook slapen.


Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Agra
photo by: rotorhead85