Dag 9

Hot Springs Travel Blog

 › entry 9 of 17 › view all entries

Vandaag ging mijn wekker om half 9. Deze dag rijden we verder naar Brandon, Missori. We maakten ons klaar voor het ontbijt en kort daarna liepen we naar de receptie om te ontbijten. Het ontbijt was echt verschrikkelijk, er was bijna niks! Gelukkig had mijn moeder bij het vorige hotel twee bakjes cornflakes meegenomen en dus hebben mijn zusje en ik die genomen.

 

We pakten onze spullen in en reden richting Magic Springs, een pretparkje waar ze een hele bijzondere achtbaan hebben. Dat is er eentje die 90 graden recht omhoog gaat en daarna achterover gaat! Ja, lastig uit te leggen, maar ik heb er een foto van zodat je het zelf kunt zien.

Het waterpark bij Magic Springs, ziet er heel erg leuk uit!
We hebben eerst een houten achtbaan gedaan, die was echt ruw! Ik kreeg meteen hoofdpijn ervan! Verder wilden we nog drie leuke achtbanen doen, die ene bijzondere, een mine train en een vekoma achtige achtbaan, maar die deden het niet! Stom he?! Dus hebben we wel een muis gedaan, dat is zo’n achtbaan die er heel simpel uitziet en die maakt van die scherpe bochtjes. Ja, weer lastig uit te leggen, maar ook daar heb ik een foto van.

We deden ook nog een attractie met auto’tjes en daarna gingen we wat eten. Ik dacht niet zoveel besteld te hebben, maar dat viel vies tegen, ik heb maar de helft ofzo opgegeten.

 

Hierna keken we of die achtbanen het niet deden, nu wel doen, maar dat was niet het geval, dus liepen we terug naar de auto.

In dit pretpark mag je gratis frisdrank tappen.
Onderweg naar dit pretpark kwamen we een winkeltje tegen met allerlei stenen vanuit de bergen. Als we die op de terugweg van het pretpark ook zouden tegen komen dan zouden we erheen gaan. Inderdaad kwamen we dat winkeltje weer tegen! Inmiddels begon het erg hard te regenen, dus rende we het winkeltje in.

Het was best leuk om al die steentjes te zien, alleen ik zou zelf nooit een steen kopen...wat moet je ermee? Als je een verzamelaar bent of gewoon een fan, dan kan ik het begrijpen, maar ik zou niet zo snel een steen kopen. Buiten het winkeltje hadden ze tafels staan met ook allemaal stenen, maar dan echt hele grote! Heel stoer om dat te zien! Toen we buiten stonden begon het ook te onweren, de lucht werd heel donker en ik heb een bliksemflits gefotografeerd!

 

Hierna begon het weer te regenen en dus liepen we, nadat Bir stenen heeft gekocht, terug naar de auto waar wij onze reis vervolgden naar Brandon, Missouri.

Midas probeert een prijs te winnen.
Vijf minuten later brak de hel los. Het regende en onweerde keihard en onze benzine was ook zo goed als leeg.

Dit leek net zo’n enge horrorfilm, waar de hoofdrol spelers in een auto zitten waar de benzine bijna van op is, op een afgelegen weg, waar het keihard regent en plotseling iemand de weg oversteekt om ons te laten stoppen. De auto raakt in de slip waardoor we de berm in rijden, iedereen kijkt om zich heen om te controleren of alles goed met iedereen gaat en vervolgens kijkt iedereen naar de weg, waar we denken iemand aan gereden te hebben. Plots horen we een klap en diezelfde persoon van de weg slaat op de voorruit.

Oke, ik krijg nu kippenvel terwijl ik dit schrijf. In werkelijkheid is het gelukkig niet zo gegaan, want mijn moeder zag een tankstation en de weg was helemaal niet zo verlaten.

Het tankstation was helaas wel buiten werking, dus verlieten we de snelweg en reden een dorpje in met goede hoop dat we hier een tankstation zouden vinden, dit was niet het geval, dus vroegen we aan de “locals” die we onderweg tegen kwamen waar het dichtsbijzijnde tankstation was.

Dit is de prijs! Een boos kijkende pinguin. We hebben de pinguin verschillende kapsels gegeven toen mijn ouders in de achtbaan zaten. Dit is kapsel nummer 1.
Die bleek nog een stukje verder doorijden op de snelweg te zijn. En inderdaad kwamen we het tankstation tegen. Hier hebben we even getankt en reden we door. Ondertussen begon het nog harden te regenen en het onweer werd ook steeds harder.

Ik ben nu aan het typen in de auto (dat kan gelukkig omdat ik een reis pilletje heb genomen om niet misselijk in de auto te worden) maar net werd ik opgeschrikt door de grootste bliksemflits die ik ooit in mijn leven heb gezien, ja, alles is groter in Amerika zeggen ze, dus ook de stormen! Midas was toen met een snoepje bezig en wilde het snoeppapiertje wegleggen, maar dat lukte niet omdat hij statisch was geworden door die bliksemflits!! Echt te eng voor woorden!

Nou, iniedergeval we zijn nu de bui uit gereden en alles ziet er hier normaal uit. Onderweg zijn we nog even bij een natural bridge gestopt, dat was heel erg mooi.

Nummer 2.
Het was een brug van natuurlijk steen, je kon er niet oplopen, maar het was heel mooi om te zien. Vanavond gaan we ergens langs de weg eten en rond een uur of acht zullen we bij het hotel zijn, heel misschien gaan we nog naar een pretparkje om vuurwerk te bekijken of we kijken gewoon naar vuurwerk vanuit onze hotel kamer. Vuurwerk is er vanwege de onafhankelijkheid dag in Amerika, ik ben erg benieuwd hoe de Amerikanen dat vieren. Wat we morgen gaan doen weet ik niet precies, maar dat hoor je morgen wel!

 

Mijn zusje heeft ook een blog en mijn vader houd een website bij, dus als je meer wilt lezen kijk dan op:

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het waterpark bij Magic Springs, z…
Het waterpark bij Magic Springs, …
In dit pretpark mag je gratis fris…
In dit pretpark mag je gratis fri…
Midas probeert een prijs te winnen.
Midas probeert een prijs te winnen.
Dit is de prijs! Een boos kijkende…
Dit is de prijs! Een boos kijkend…
Nummer 2.
Nummer 2.
Nummer 3.
Nummer 3.
En nummer 4.
En nummer 4.
Dit is die achtbaan waar mijn oude…
Dit is die achtbaan waar mijn oud…
Dit is echt een vervelende achtbaa…
Dit is echt een vervelende achtba…
Deze achtbaan deed het helaas niet…
Deze achtbaan deed het helaas nie…
Dit is het restaurant waar we ging…
Dit is het restaurant waar we gin…
Dit had ik besteld.
Dit had ik besteld.
De stenen winkel.
De stenen winkel.
Hele grote stenen in allerlei kleu…
Hele grote stenen in allerlei kle…
En hele mooie.
En hele mooie.
In de stenen winkel.
In de stenen winkel.
Helaas zijn er thunderstorms op ko…
Helaas zijn er thunderstorms op k…
Dit ziet er niet goed uit.
Dit ziet er niet goed uit.
Regen onderweg.
Regen onderweg.
Het stormde best erg!
Het stormde best erg!
Dit huisje is waarschijnlijk door …
Dit huisje is waarschijnlijk door…
Nog meer storm onderweg.
Nog meer storm onderweg.
Mooie, grote, bijzondere vlinders …
Mooie, grote, bijzondere vlinders…
De natural brigde.
De natural brigde.
Mooie omgeving bij natural bridge.
Mooie omgeving bij natural bridge.
Zonsondergang in de stad Branson.
Zonsondergang in de stad Branson.
Het lekkerste van een glas water, …
Het lekkerste van een glas water,…
Dit was trouwens ook heel erg lekk…
Dit was trouwens ook heel erg lek…
Hot Springs
photo by: montecarlostar