Dag 8

Hot Springs Travel Blog

 › entry 8 of 17 › view all entries
Deze paarden container kwamen we onderweg tegen, zag er echt grappig uit!

Omdat we gister avond niet terug zijn geweest naar het Six Flags park en Midas persee zijn coaster bingo wilde halen, gingen we deze ochtend nog even richting Six Flags. In de ochtend valt het met de hitte ook wel mee en konden we daarna doorrijden naar Hot Springs, Arkansas. De eerste keer dat we naar een andere staat rijden!

In Six Flags hebben we nog een paar achtbaantjes gedaan, maar niet allemaal. Tony Hawks achtbaan, die beroemde skater hadden we in een vorig Six Flags park al gedaan en bij deze was de wachtrij anderhalf uur. Iets te lang aangezien we nog een hele tijd moesten rijden, een uur of vier ofzo.

Toen we eenmaal aan het rijden waren viel mijn moeder op dat er langs de (snel)weg van Texas behoorlijk veel dode dieren liggen, niet zoals in Nederland een paar konijnen ofzo, nee hier liggen herten in de berm, of gordel dieren of nog grotere dieren waar mijn moeder geen idee van had wat het zou kunnen zijn.

Lekkere oreo's!
Mijn moeder zag zelfs een vogel wild met zijn kop op en neer bewegen, en zag later dat die bezig was een dood hert te eten. Tja, dat gebeurd hier in Texas.

Wat mij opvalt en waar ik echt een beetje gek van word, is dat hier echt om de kilometer een kerk staat, ze zijn hier duidelijk nogal gelovig en echt overal zijn er kerken, er zijn zelfs eettenten die “church chicken” heetten.

 

Tijdens het middag uur stopten we om wat te gaan eten, Midas zag een wel een aantrekkelijk eettentje zonder te weten wat er geserveerd word, we stapten naar binnen en al gauw werd het duidelijk. Het was een buffet, een orientaals buffet. Oftewel een all you can eat voor maar ongeveer 7 dollar! Wat omgerekend ongeveer 4,40 euro is!

Mijn glas werd ook telkens weer gevuld.

De ijsklontjes zijn hier van gewoon kraanwater, dat kraanwater kun je beter niet drinken omdat er veel chloor in zit, als ik een glas water bestel dan doen ze er altijd ijsklontjes in, waardoor mijn beker water naar zwembad ruikt en smaakt. Toch wil ik echt geen cola drinken, dus moet ik er maar aan wennen.

 

Nou, nadat we lekker hadden gegeten (gewoon chinees in de middag!) reden we weer verder. We reden best wel lang totdat we bij de stad Texarakana, dat is een stad die op de grens van Texas en Arkansas staat.

Heel grappig is het postkantoor die ook precies op de grens staat, aan de ene kant sta je in Texas en aan de andere kant sta je in Akansas. Hier heb ik wat foto’tjes gemaakt die ik met jullie wil delen.

 

Hierna reden we het laatste gedeelte van deze reis en kwamen aan bij het hotel.

De watertoren van Texarkana.
Dit was best een el cheapo hotel, maar gelukkig maar voor één nachtje. Omdat hier een piraten minigolf was, wilde ik daar graag heen! We laden onze spullen uit de auto en reden naar het minigolf. Ik verbaasde mezelf dat hier nergens voetpaden zijn. Alles is hier zo dicht bij elkaar en toch word alles met de auto gedaan, het minigolf was zo dichtbij dat we dat stukje makkelijk hadden kunnen lopen.

Het minigolf was echt leuk, natuurlijk verloor ik mijn bal bijna, of sloeg ik mijn bal zo hard dat die van de baan af vloog. Het was best een risico dat deze minigolf baan naast een weg ligt, want anders had ik misschien een bal door een autoruit gelanceerd.

 

Inmiddels was het al een uur of negen in de avond en we kregen weer een beetje trek, we besloten om na het golfen nog een burrito te gaan halen bij een tentje dicht bij het hotel.

Politie
Mijn moeder en ik hadden hetzelfde besteld, een kip burrito, toen wij bestelden vroeg de dame achter de balie of we er kaas bij wilden, wij zeiden ja, en toen ik het kreeg dacht ik een bord alleen met kaas te zien, ergens daaronder zat mijn burrito begraven. Het was zoals gewoonlijk weer veel te veel en ik werd misselijk van al dat kaas.

 

Na dit heerlijke maal reden we weer terug naar het hotel, en ging ik douchen en snel slapen. Morgen is het 4th of July! Oftewel onafhankelijkheids dag in Amerika. We zullen ongetwijfeld veel vuurwerk en feest zien in de avond. Morgen ochtend gaan wij nog naar een pretparkje en daarna weer vijf uur rijden naar Branson Missouri.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Deze paarden container kwamen we o…
Deze paarden container kwamen we …
Lekkere oreos!
Lekkere oreo's!
De watertoren van Texarkana.
De watertoren van Texarkana.
Politie
Politie
Het postkantoor op de grens van Te…
Het postkantoor op de grens van T…
Golfen!
Golfen!
De makkelijke banen.
De makkelijke banen.
Het zag er echt mooi uit.
Het zag er echt mooi uit.
Bir en ik moeten achter de lijn wa…
Bir en ik moeten achter de lijn w…
Birgit redde mijn golfbal.
Birgit redde mijn golfbal.
Zoek de burrito.
Zoek de burrito.
De plek waar we gingen lunchen.
De plek waar we gingen lunchen.
Hot Springs
photo by: montecarlostar