Dag 6

Bandera Travel Blog

 › entry 6 of 17 › view all entries
Hier zie je hoe een soort van huisje gewoon op deze manier wordt verhuist.

Vandaag gingen we weer een stuk rijden! Er staan een aantal dingen op het programma dus we zullen het druk hebben. Ik was weer de eerste die op stond, maar niet te vroeg anders word mijn moeder boos. We gingen ontbijten en na het ontbijt vertokken we.

We reden naar Arlington en stopten bij Lake Medina, een heel erg mooi meer waar we in gingen zwemmen! Het was lekker warm water, toch was ik een beetje bang voor beestjes of plantjes ofzo. Dat vind ik zo eng! Ook heb ik altijd neiging om als een hondje te zwemmen. Ik was er 5 minuten in en daarna had ik er al genoeg van.

 

Na ongeveer een half uurtje kleeden we ons om, mijn zusje was foto’s van de auto aan het maken, maar wist niet dat ik mij daar aan het omkleden was, met als vervolg dat ze foto’s van mijn blote kont had gemaakt!! Whahaha! Die heeft ze meteen gewist en ze zei dat ik haar mooie foto’s had verpest.

Er zijn hier ook behoorlijk arme mensen.

Hierna reden we naar Bandera, een stad die bekent staat als de “cowboy capital of the world” Dus, dat beloofde wat! En inderdaad werden wij niet teleurgesteld, het leek net een film set, we gingen naar een winkel die cowboy store heet en we kochten daar cowboy hoeden, die van mij is echt cool! Vooral in Texas wil ik hem nog vaak gaan dragen! Het was inmiddels ook al lunchtijd, maar omdat we anders te laat zouden komen voor het paardijden moesten we lunch maar even overslaan en snel rijden naar de Running R Ranch. Hier moesten we even wachten, maar snel daarna werden we geholpen door de Duitse (!) eigenaresse van het paardrij bedrijf. Wat grappig is, is dat die eigenaresse echt met een Duits accent Amerikaans praat. Ze vroeg of wij er zin in hadden, iedereen zei ja en ik zei dat ik bang was. Ze vertelden dat ik niet bang hoefde te zijn en dat ik het heel leuk zou gaan vinden.

Snel hierna stonden wij op een rij en bedachten een paar medewerkers van het bedijf welke paarden het beste bij ons zou passen.

Dit is Lake Medina, een heel mooi meer waar het lastig is om bij te komen aangezien er heel veel prive plekken zijn.
Mijn moeder heeft ervaring dus die kreeg een lastig paard. Ik zou een makkelijk paard krijgen en mijn moeder benadrukte nog extra dat ik best bang ben, dus ik kreeg een nog makkelijker paard. Omdat ze onze namen natuurlijk niet kende roepten ze maar wat of wezen ze naar ons, mijn moeder noemde ze “the girl in the camouflage” omdat mijn moeder legerkleding aan had. Ik dacht dat ze het bij mij tegen een paard hadden, maar ze noemde mij “curly”. Whahaha! Vanwege mijn haar! Ik reageerde dus niet, pas toen ze naar mij wezen snapte ik dat ze mij bedoelden.

Ik probeerde op mijn paard te komen en ik was meteen al bang. Ik kan zo´n dier echt niet besturen hoor! Toen de leider voorop ging volgden de andere paarden ook. Ik vond het echt lekker dat we zo rustig van start gingen, maar al gauw merkte ik dat die paarden op een soort van cruise control staan. Paarden met een batterij. Ik hoefde eigenlijk nieteens de teugels vast te houden, mijn paard regelde het zelf wel.

Toch hebben we een publiek stukje gevonden waar we lekker gingen zwemmen.
Volgens mij vond hij mij zelfs irritant, want als ik hem probeerde te stoppen door de teugels aan te trekken, bewoog hij zijn hoofd wild naar voren zodat de teugels uit mijn handen gingen. Mijn zusje had een grasmaaier als paard omdat hij overal stopte om gras te eten.

We reden door een hele mooie omgeving, ik vond het echt een hele leuke ervaring. De eerste keer dat ik op een paard heb gereden! Af en toe gleed mijn paard uit, we reden door de bergen en er waren veel losse steentjes. Op sommige plekken was het ook ontzettend heet en zelfs mijn paard was helemaal aan het zweten. Ik vind paardrijden opzich wel leuk, maar ik kan niet tegen het idee dat dat dier voor mij aan het werken is. Ik had echt de neiging om af te stappen en het dier zelf te laten lopen. Maar mijn moeder zei dat als het doer het echt niet wil ze je er wel af gooien, zo eigenwijs zijn ze wel.

Deze paarden moesten we trouwens op de Amerikaanse manier berijden, met de teugels in één hand.

Super mooi meer!
Mijn moeder heeft dus ervaring, maar dan met de teugels in beide handen. De Engelse manier noemen ze dat. Ik denk dat de reden is dat de teugels hier in één hand gehouden wordt is omdat de andere hand natuurlijk vrij moet zijn voor de lasso, om wilde dieren te vangen.

 

Na deze lange en warme rit, reden wij verder naar Arlington. Bij het stadje Bandera reden we langs de Subway en haalden ons avondeten, mijn zusje en ik hadden een broodje meetball marinara. Echt zo lekker!! We reden weer verder, het zou een rit van 6 uur zijn, en het was inmiddels al zo´n 5 uur in de middag/avond. We zouden dus vrij laat aankomen.

 

Rond ongeveer half elf stopten we even bij een truckers shop waar we even nog wat spulletjes kochten en nog wat aten.
Een ander watertje.
Hierna moesten we nog een stukje rijden. Onderweg ben ik in slaap gevallen op een nogal oncomfortabele manier, hier heeft mijn zusje stiekem een foto van gemaakt, die ik hier niet op ga zetten omdat het zo lelijk is! Toen wij arriveerden bij het hotel stapte ik snel de douche in en viel heel erg snel in slaap.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hier zie je hoe een soort van huis…
Hier zie je hoe een soort van hui…
Er zijn hier ook behoorlijk arme m…
Er zijn hier ook behoorlijk arme …
Dit is Lake Medina, een heel mooi …
Dit is Lake Medina, een heel mooi…
Toch hebben we een publiek stukje …
Toch hebben we een publiek stukje…
Super mooi meer!
Super mooi meer!
Een ander watertje.
Een ander watertje.
Bandera´s cowboyshop
Bandera´s cowboyshop
Welcome to Bandera!
Welcome to Bandera!
Echt een leuke winkel!
Echt een leuke winkel!
Wauw!
Wauw!
En hiervan waren er nog heel veel …
En hiervan waren er nog heel veel…
Dit is bij het paardrijden, ik vin…
Dit is bij het paardrijden, ik vi…
Mijn cowboy hoed!
Mijn cowboy hoed!
Dit is de Duitse eigenaar.
Dit is de Duitse eigenaar.
`Nou, op welk paard zal ik jullie …
`Nou, op welk paard zal ik jullie…
Midas gaat op het paard Buster.
Midas gaat op het paard Buster.
Vlak daarna begon het paard te poe…
Vlak daarna begon het paard te po…
Mijn moeder had het paard Cowboy, …
Mijn moeder had het paard Cowboy,…
Mijn zusje zat op Coyote, de grasm…
Mijn zusje zat op Coyote, de gras…
Dit was mijn paardje JJ, een paard…
Dit was mijn paardje JJ, een paar…
Er was bosrijke omgeving (droog bo…
Er was bosrijke omgeving (droog b…
En open velden.
En open velden.
JJ, wilde ook even wat grazen en e…
JJ, wilde ook even wat grazen en …
Mijn moeder.
Mijn moeder.
Mijn moeder en mijn zusje er achte…
Mijn moeder en mijn zusje er acht…
Dit kwamen wij onderweg tegen.
Dit kwamen wij onderweg tegen.
Dit is echt een mooi plaatje gewor…
Dit is echt een mooi plaatje gewo…
Dit is trouwens mijn karikatuur, v…
Dit is trouwens mijn karikatuur, …
Dit is een foto genomen onderweg n…
Dit is een foto genomen onderweg …
Zonsondergang in Texas = mooi!
Zonsondergang in Texas = mooi!
Bandera
photo by: brett4321