Roadtrip Nr. 9

Muskegon Travel Blog

 › entry 21 of 25 › view all entries

Vandaag gingen ja alweer, naar een pretpark. We gingen naar een pretparkje genaamd Michigan’s Adventure.

 

Het zag er heel erg leuk uit. Er was een enorm meer in het midden, waar je een fietszwaantje kon pakken en over het meer kon gaan varen. We deden het treintje ja heftig hoor :P we hebben nog een hele boel andere dingen gedaan, behalve de water attracties want dan wordt je niet nat, maar doorweekt! Er was ook een houten achtbaan, waar je uit het park kon worden gegooid, als ze merkte dat je geen gordel aan had de rit. Alleen wat ik best wel eng vond, was dat mijn gordel was helemaal rondgedraaid, waardoor ik heb niet strakker, kon doen en hij zelfs een beetje lossig ging zitten.

En natuurlijk bij een houten achtbaan, waar je juist je gordel nodig hebt. Ik heb een heleboel achtbanen ooit gedaan, maar ik ben nog nooit zo eigenlijk wel een beetje zenuwachtig. Want tja als je op de lifthill merkt dat je gordel los gaat zitten, nou mensen vinden me misschien een aansteller maar dat was zelfs voor mij eng.

 

En ongeveer na de lunch (een overheerlijke cheeseburger), moesten we weer verder rijden. Het was wel een heerlijke dag geweest omdat het wel heel warm was, En BTW je bijna geen plekje schaduw kon vinden. Maar het waaide heerlijk dus als je aan het verbranden was, merkte je het toch niet :P. Het was een autorit van 4.30 uur dus wel een pittig eindje. En we kwamen in, in Monticello Indiana. Ja alweer een nieuwe staat.

 

op de weg naar Monticello kwamen we ook nog iets bijzonders tegen.

klein Holland! het was een park/pretparkje/museum er was vanalles te doen. Maar alles was genept van Nederland...tenminste oud Nederland. heel Volendam achtig. ze verkochten daar kaas, stroopwafels, ontbijtkoek, drop, tulpenbollen, die oudbollige Zaans blauwe troep, en natuurlijk houten klompen. er waren ook straatnamen aangegeven zoals de burgemeester straat, enz.... echt heel grappig. er werkte er ook een amerikaan die Nederlands kon! En we kwamen ook een Nederlands meisje dat voor 3 maanden ofzo daar werkte echt heel grappig.

 

We kwamen ’s avonds aan en we hadden nog niet echt avondgegeten dus we dachten, ohhh er is vast nog wel ergens wat open. Nou probeer en denk dat maar niet in harte Indiana, want alles gaat een beetje voor 9 uur open, en zelfs dan ben je aan de late kant. Alleen de fastfood ketens zoals McDonalds en burgerking zijn nog open.

En daar heb je na 3 weken Amerika echt geen zin in midden in de avond. Dus wij reden een aantal rondjes. Maar wat erg zielig was, was dat er super veel vuurvliegjes zijn. Dus wij hebben door verkeerd te rijden per ongeluk onnodig vuurvliegjes vermoord, want ze knalden allemaal keihard tegen de vooruit van de auto. Echt zielig. En uiteindelijk stopte we bij een chinees iets, ding en daar waren ze eigenlijk zo goed als gesloten, maar toch ging die man met een glimlach snel snel naar de keuken, om onze bestelling klaar te maken. En ook nog kregen we 2 handen vol met zakjes met saus, 8 fortune cookies, en nog hele luxe kroepoek achtige dingen gevuld met zachte kaas...tja dat hadden wij ook niet verwacht. En we hadden geen koelkast dus we moesten alles weggooien wat we over hadden...zonde

 

Oja en op de parkeerplaats van het pretpark heb ik voor het eerst autogereden!!!!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Muskegon
photo by: perfektewelle