De vliegreis

Almere Travel Blog

 › entry 2 of 25 › view all entries

s'Ochtends  om  half 6 op om alles klaar te maken voor de lange reis naar Houston, Texas. Jezelf uit je bed slepen, en proberen nog iets van je haar te maken, snel hap slik een broodje naar binnen werken en dan voor sevenen de deur uit. Wat al niet zo vlot gaat met je giant koffer. Waar gelukkig iedereen last van heeft want de avond ervoor hebben we allemaal onze kleding verdeeld over de koffers. Zo is het iets minder erg voor 1 persoon als je koffer niet meer aankomt op het vliegveld van je bestemming. Wat uit vorige ervaringen van mijn vader is gebleken.

Sleep, trek, duw, til en poeh poeh je koffer staat midden in het gangpad van de bus.

Uitzicht vanuit ons vliegtuig
Iedereen kijkt elkaar een beetje aan van “goh het is wel erg vroeg he?”. En wat ook wel typisch was, was de dronken man die standvast een kauwgompje probeerde aan te bieden aan een vrouw die tegenover hem zat.

Stap 2. De trein. Eerst maar eens kaartjes kopen. En nu tja naar boven. Gelukkig heb je dan nog veel energie en sleep je je koffer zonder moeite naar boven, godzijdank hoef je bij de terugweg alleen naar beneden (iets makkelijker). En gelukkig kwam al snel de intercity naar Schiphol. We hadden zelf zo vlot gedaan dat we een trein eerder hadden. Wat ook wel uitkwam. Want ongeveer bij Muziekwijk kregen wij te horen van 2 conductrices dat de kaartjes doe wij hadden gekocht niet goed waren. Mijn zus heeft OV dus we kregen korting, althans dat dachten we :P. Helaas waren deze vrouwen echt heel erg onaardig en deden best aanvallen nou nee meer dreigend van “ja je krijgt een boete van 35 euro per man” en ook nog met zo’n lekker plat amsterdams accent.

Wat ze mooi niet hebben gegeven want we mochten uitstappen bij Almere-Stad om de kaartjes in orde te maken.

Nou kaartje goed gemaakt en back on track. Op schiphol was het eigenlijke best makkelijk. Bagage inchecken langs de douane, handbagage check en daarna nog even een kopje koffie. Toen het tijd was weg maken naar de gate. Bij de gate werd de handbagage nog een keer door de scanner gehaald en werd mijn zus gefouillerd. We mochten vrijwel meteen doorlopen naar het vliegtuig. Het was een airbus van de Britisch Airways. De opstelling was daarom 3 zitplaatsen, gangpad, 3 zitplaatsen erg klein dus. Tijdens de vlucht zat ik bij het raam. Wat ik erg leuk vond want toen we na een kleine driekwartier aan kwamen bij Heathrow airport, tenminste Londen konden we niet meteen landen en vlogen we rondjes over Londen. Op een gegeven moment vlogen we echt heel laag en kon ik Lomden echt goed bestuderen, en natuurlijk ook zien dat ze aan de verkeerde kant reden :P.

Op Heatrow nog wat gegeten en nog een koffie bij de starbucks!!! En eigenlijk vrijwel meteen door naar vlucht 2 Houston. Deze vlucht duurde ongeveer 10 uur. En deze keer zat mijn zus bij het raam. Het was lang en vermoeiend zeker als je 2 keer in een andere tijdzone bent geweest. En wat was ik blij dat we gingen landen!!! Ookal werd het je wel comfortabel gemaakt met avondeten, persoonlijke tv’tjes op de stoel voor je en gratis sokken en tandeborstel. Aangekomen nog een keer je bagage checken en zo snel mogelijk door naar de douane en de bagage op haal banden. Gelukkig werd bij de douane onze visums goedgekeurd en mochten we doorlopen. (toen moest ik eigenlijk de grond kussen)

Dan snel de shuttle naar de autoverhuur. We kregen echt een coole family minivan hahhahah! Ik noem hem onze walvis.

En hehe na bijna 24 uur geen slaap, konden we eindelijk ons bedje gaan opzoeken in het Best Western hotel Houston, Texas.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Uitzicht vanuit ons vliegtuig
Uitzicht vanuit ons vliegtuig
we vlogen over groenland, Hoe cool…
we vlogen over groenland, Hoe coo…
Dit is Londen waar we rondjes over…
Dit is Londen waar we rondjes ove…
De skyline van  Houton
De skyline van Houton
bestemming bereikt!
bestemming bereikt!
ons visum
ons visum
Almere
photo by: Airpunk