Sucre and Santa Cruz

Santa Cruz Travel Blog

 › entry 21 of 26 › view all entries

David mijn Nederlandse vriend reist zoals vele weten vanaf Quito, Equador richting Buenos Aires, Argentinie. Ergens tijdens onze reis moest en zou dan ook een moment komen dat we elkaar zouden opzoeken. Zonder mobiele telefoon lastig afspreken en zeker ook omdat tijdens het reizen je plannen en route telkens wijzigen, er zijn wat mailtjes aan te pas gekomen, maar uiteindelijk hadden we afgesproken in Sucre, Bolivia. Een erg mooie stad, met mooie pleinen/parken en een redelijk leuk uitgaansleven.

De eerste dagen in Sucre heb ik samen met mijn spaans sprekende groep Argentijnen, Basken, Urugyaan en de franse gespendeerd om alvast de perfecte eettentjes en barretjes te testen, voor het grote werk met Daaf.

 De groep ging verder richting La Paz om in hoog tempo richting Macchu picchu te reizen om hem nog voor het sluiten in februari te kunnen beklimmen.

Het weerzien met Daaf was fijn. Goed om weer eens een degelijk nederlands gesprek te voeren en erg leuk om onze wederzijdse ervaringen te bespreken. We zaten in een goed hostel, met zelfs een klein televisietje. We hadden beide na zo´n drie maanden op pad de behoefte om hier dan ook heerlijk van te genieten.

Samen met Nederlandse Kim en een Israelische dame was ik de avond voor het arriveren van David uitgenodigd op een heuse Boliviaanse verjaardag. Samen met een flesje sterk onder de arm zaten we de volgende dag met z´n vieren in de taxi richting de betere wijk van Sucre. Het gezin, moeder directeur van een grote vrijwilligersorganisatie, stiefvader, diplomaat en de broer van de jarige waren de enige die bij onze aankomst aanwezig waren.

 Het was in het begin een beetje een ongemakkelijke sfeer maar uiteindelijk is het nog best een leuke avond geworden met een redelijke bbq en een grote taart. Maar gek was het wel. De vrijwilligers organisatie van moeder zorgde voor een verblijfplaats in het grooste huis van Sucre, inclusief boliviaanse bedienden.  

Daaf en ik hadden de dag erna wel zin in wat beweging en hadden bij Enjoy  (een goede eet/drink gringo-tent gerund door twee Nederlanders) twee prachtige mountainbikes gehuurd om de zeven stuks telde cascada op te zoeken. Het zou rond de twee uurtjes fietsen, moeten, zijn en aangekomen bij de prachtige waterval zagen we ons al heerlijk verkoeling zoeken onder het verfrissende water. Echter niet geheel alleen door onze fout waren we na dik drie uur fietsen alleen maar verder en hoger (Sucre zelf ligt al op een kleine 3000 meter boven zeeniveau) de overigens prachtige bergen op gereden en ons vermoeden dat er een waterval op meer dan 3000 meter zou moeten zijn was terug gedrongen tot 0.

Er was niets maar dan ook niets anders dan berg om ons heen, we waren inmiddels door ons water heen, en helemaal, helemaal stuk! Op de beknopte route beschrijving stond 70% dalen en 30% stijgen, nog maar even buiten beschouwing gelaten van welk geheel deze percentages genomen waren, wij hadden inmiddels meer dan 90% stijgen erop zitten en konden niet meer verder, laat staan terug! Alsof er een engeltje verscheen, verscheen er boven op dit niemandsland een pick-up truck! En die heeft ons na hard lachen na de vraag waar nu in godsnaam die 7 watervallen zouden moeten zijn helemaal, dat klere eind, terug gereden naar Sucre. We hebben watervallen niet gezien! Ze bleken een kleine 30 min. rustig fietsen buiten Sucre na de tweede links vrij gemakkelijk te vinden te zijn.  

Veel succes daarbij!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Santa Cruz
photo by: wilfredoc2009