Salta la Linda

Salta Travel Blog

 › entry 16 of 26 › view all entries

In Salta heb ik genoten van mijn eerste dipje. Geen grote maar toch.

Was het gewoon even zat om van hostel naar hostel te rennen, telkens weer een andere stad en telkens weer hetzelfde; ¨oh kom je uit Amsterdam, daar ben ik ook wel eens geweest, 1 dag, totaal stoned rond gelopen in dat grote park, en het red-light district oh ja en het sexmuseum¨ of de eerste vier standaard zinnen als; ¨where youre from, for howlong you travel, what you do and where you go¨ bla bla bla.

Bovendien werd het hostel waar ik zat gerund door een kerel die je kan betitelen als een kweilebal. Daarnaast wilde het toeval (tijdens mijn gehele reis had ik nog maar weinig, eigenlijk geen Nederlanders ontmoet en dat beviel uitstekend!) in dit hostel waren er zelfs drie luidruchtig sprekende, twee vreselijk dikke onuitstaanbare zuster studentes en een halfgare belg die geheel zuidamerika op de fiets trotszeerde (best een flink avontuur en het verdiende respect, maar zijn ongelooflijk stomme belgische gezwets maakte het saldo negatief).

 Wellicht, achteraf ligt de oorzaak van deze negatieve tekst bij mijn toenmalige instelling en de kleur van de bril waar ik alles door zag.

Heb de dagen besteed aan het overpijnzen van mijn verder reisplan tijdens de afdaalwandeling van de berg van Salta , en het lezen van het fantastische reisverslag van Duin Dennis, wat echter mijn gevoel van wat doe ik in godsnaam hier in Zuid Amerika versterkte.  Ik miste toch wel een beetje het trammelant en de capriolen. Ik reis solo en je bent dus in alles afhankelijk van jezelf. Dat is goed en fijn, maar soms ook lastig.  

Goed, Salta La Linda ( Salta de mooie ) en dat was waar. Salta ligt in Noord Argentinie en is zeg maar de poort richting de andere culturen van Zuid Amerika en in het bijzonder dat van Bolivia. Hier begint de indianen cultuur en stopt het vrij westelijk georienteerde Argentinie. En dat is precies wat me goed deed, daar had ik zin in! Ik boekte een busticket richting La Cuiaca, het grensstadje met Bolivia.

 

paradijs says:
Yo Aland! Herkenbaar herkenbaar! Fuck al die backpackers met hun egocentrische gelul waar ze vandaan komen en waarom hun reis wel bijzonder is. doe gewoon je ding en zuig die ervaringen in je op!! Klinkt en ziet er zo goed uit als je hier (mokum met sneeuw) achter je schermpie zit! Geniet gap! Thijs
Posted on: Feb 08, 2007
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Salta
photo by: wvijvers