Punte del Este, beachtime

Uruguay Travel Blog

 › entry 3 of 26 › view all entries

Welke avond het precies was weet ik even niet meer, maar we (enkele van het hostel) hadden een prachtige nacht stappen (disco 69) achter de rug en ik werd licht zwevend in het hoofd rond een uur of 1 wakker.

Om twee uur had ik mijn tweede priveles spaans met een overigens een prachtige Argentijnse, dus ik was gelukkig aardig op tijd. Echter mijn inmiddels opgedane maten uit Schotland en Australie (en twee achter de mannen aangereisde dames uit Canada) vertrokken naar Uruguay en vroegen of ik niet mee wilde voor een paar dagen strand in Punte del Este, Uruguay, maar ik moest wel binnen vijf minuten klaar staan want om 14.00u vertrok de boot. In Nederland verkies het strand regelmatig boven het eea dus vandaar ook dat ik enkele minuten later met een volgepropte tas uitgecheckt en wel klaar stond om te vertrekken.

Ik had echter geen tijd meer gevonden om mijn juf in te lichten over mijn strandavontuur. Dat zal wel strafwerk worden!

Maar nu komt het, staan we in de rij bij de douane, hoor ik vanachter uit de rij; "ola Maarten!" het was de Baasjuf, ze ging met haar man enkele dagen op vakantie naar Uruguay! Inmiddels had mijn juf het hostel gebeld waar ik bleef, ik was inmiddels uitgecheckt en was nergens meer te vinden. In gebrekkig engels met ietwat spaans lastig uit te leggen, maar ik had een bootreis van 5 uur de tijd!::: 

Punte del Este is het Monaco van BsAs. Veel geld en tourisme. Echter wij waren er in het laagseizoen en het beviel goed. Heerlijk gegeten, goede vis, heerlijke wijn en een goede bediening. Lowbudget travel a me hoela! Tijdens de eerste dag samen met Darral (gekke Schot) twee vreselijk brakke mountainbikes gehuurd om niet het stadje lopend hoeven af te leggen. We moesten nog wat bijkomen van de bus/bootreis. Een leuk klein stadje ingesloten aan twee kanten water. Daardoor veel bootjes en vis. Aanbeland in de haven van Punte del Este zien we een stuk of tien waarvan we denken dat het een soort zeeleeuwen zijn. Een visserman staat aan de haven zijn vis te schonen en gooit af en toe wat naar de luid gapende zeeleeuwen. Wij wat foto´s maken en voordat ik het eigenlijk goed door heb ligt Darral al in het water!!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Uruguay
photo by: Aland