Lake Titicaca

Lake Titicaca Travel Blog

 › entry 25 of 26 › view all entries

Het hoogst gelegen meer ter wereld!

Drie uren met de bus vanuit La Paz. Na ongeveer twee uur moet er even overgestapt worden, de bus wordt op een drijvend pontje gereden en alle passagiers worden met een klein bootje overgevaren. Een prachtig gezicht! Het is dan nog een klein uurtje rijden naar Copacobana, een idilysch hippie dorpje aan het Lake Titicaca.

Samen met Pablo een toffe Argentijn uit BsAs heb ik een tentje gehuurd, enkele dekens geleend van het hostel en een bootlift geregeld naar een van de uitgestorve strandjes aan het Lake Titicaca. Een grote fik gebouwd en heerlijk aan de wijn gezeten! Even kort het Lake ingesprongen om je weer heerlijk te warmen aan het vuur! Het was betoverend. De volgende morgen een mate gedronken, geroosterd broodje gegeten en een uurtje terug gewandeld naar Copacobana.

Uniek! 

We hadden de smaak te pakken. Ik had afgesproken met nederlandse Kim in een dorpje op het Isla del Sol , een half uur varen van Copacobana. Voor vertrek hebben Pablo en ik zes grote vissen op de markt gekocht, knoflook, tomaatjes, uitjes en wat aardappelen en natuurlijk enkele flessen wijn! Aangekomen op Isla del Sol weer een bootje geregeld richting het noord-oosten van het Isla! En hoe een mooi strandje, niks en niemand! De vis was uitstekend, de wijn heerlijk, de nacht nog beter en smorgens met een gelifte zeilboot richting het noordelijke stadje voor ontbijt. Nederlandse Kim en ik hebben met volle bepakking in een stevige drie uur durende wandeling het zuiden opgezocht om vanuitdaar weer richting Copacobana te varen. Kim moest naar Peru en ik naar La Paz. Isla del Sol een definitieve aanrader!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Lake Titicaca
photo by: NazfromOz