Brasil

Sao Paulo Travel Blog

 › entry 10 of 26 › view all entries

Sao Paulo, een grote, hele grote stad. Niet echt een stad die door veel reizigers wordt aangedaan.

Gevaarlijk, zeker als je niet weet waar je heen moet gaan. Het liefst had ik nul minuten in Sao Paulo vertoefd, maar mijn vlucht kwam (en daar kwam ik eigenlijk pas erg laat achter) savonds half twaalf aan. Mijn bestemming was Florianopolis. Een prachtig peninsula ten zuiden van Sao Paulo. Daar wilde ik wel surfend  kerstvieren en eventueel Oud en Nieuw als het echt moest.

Maar een aansluitende bus kon ik dus wel vergeten. Had ook niet geweten hoe ik dat met mijn hakke tak Spaans in een Portugees sprekend land had moeten uitleggen, maar in het vliegtuig kwam ik een schone Brasilianse tegen (met man) die me wel opweg wilde helpen. Denise studeerde twee studies in BsAs en ging met de kerstdagen naar haar familie in Sao Paulo. Haar broer kwam haar ophalen en ze wilde me wel naar het  hotelletje brengen. Top! Erg aardig allemaal. Had dus ook geen taxi nodig.

Zo blijkt, en dat merken meer mensen, dat de Lonely Planet (iig die van geheel zuid america) erg slecht is. De hostels die zij aangeven als veilig en goede locatie, werden door Denise definitief af geraden, erg gevaarlijke buurt, niet doen. En alle hostels in dat stomme boek zijn vreselijk. Het enige waar ik dat ding tegenwoordig nog voorgebruik is het kaartje van Zuid America voorin.

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Sao Paulo
photo by: joesu