Bolivia

Tupiza Travel Blog

 › entry 18 of 26 › view all entries

Na een nachtelijke busreis vanuit Salta kwam ik sochtend vroeg aan in La Cuiaca, nog Argentinie. Vanuit daar ben ik letterlijk de grens overgelopen naar Bolivia, alwaar alles in een klap anders is.

Tevergeefs heb ik gezocht naar een trein richting Uyuni, vanwege de hevige regen reed de trein niet. Wel ging er een bus richting Tupiza en met flinke haast was het toch mogelijk om plaats te nemen in de propvolle bus. Dit was wel even iets anders dan de gebruikelijke luxe tourbussen in Argentinie, maar het beviel me goed! Een heerlijke Boliviaanse tape in de luidsprekers, een goed riekende Coca kouwende Boliviaans naast me en vrij snel contact gelegd met de enige twee Gringo┬┤s.

 Twee Spaanse Basken, aardige jongens. Na een vijf uur durende rit kwamen we aan in Tupiza en besloten we gedrieen eens te kijken of het niet alsnog mogelijk was om nog vandaag richting Uyuni te reizen voor een bezoek aan werelds grootste zoutvlakte.  

Na een hoop gedoe kwamen we aan bij een touroperator die ons wel verder kon helpen. Het werd toch de volgende dag pas vertrekken. Vanuit Tupiza richting Uyuni met zijn zevenen in een 4x4 samen met gids en kok. De volgende dag in Uyuni zouden we dan de zoutvlaktes bezoeken.

De groep bestond uit de twee Spanjaarden, twee Argentijnen en een Frans - Urugayaanse stel. Allen spaanssprekend, dat zou wat worden enekele dagen in een 4x4 met alleen maar spaanstalige. Ik had het echter goed getroffen met mijn gezelschap. Vreselijk vriendelijk. Het waren enkele dagen gratis die-hard spanisch class, erg vermoeiend maar een goede oefening. Het is nog steeds een hakke-takke-handen-voeten spaans, maar ik kan me in me eentje aardig redden. Niet dat ik het antwoord in het altijd te snelle spaans van mijn keurig ingestudeerde vraag nu altijd begrijp, maar vooruitgang heb ik geboekt, mede dankzij mijn reisgezelschap.  

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Tupiza
photo by: wilfredoc2009