Boca´s - Estudiantes

Buenos Aires Travel Blog

 › entry 9 of 26 › view all entries

Op zondag is het in Argentinie ¨familiedag¨. Dus ook in Cordoba. Samen met Sebas en Vale en de rest van de familie flink aan de Champagne en Wisky zitten nippen (we hadden het nog tamelijk zwaar van de nacht ervoor, maar de lucht klaarde al snel) Na verschillende glazen was het tijd voor de Argentijnse versie van Studiosport. Het waren de slotwedstrijden van de competitie dus extra spannend, bovendien was het gehele gezin in een soort van jolige stemming omdat net bekend was gemaakt dat Pinochet was komen te overlijden.

De boca´s zijn voor mij (en marieke) bekend.  Wedstrijd Boca - Gilmes (3-1). De Boca´s hadden er sinds mijn aanwezigheid echter weinig van gebakken en stonden tijdens de laatste wedstrijd van de competitie nog maar drie punten voor op Estudiantes.

Beide konden dus nog gelijk komen. Een spannende pot dus! En ja hoor de sukkels verloren. Nu wordt hier een kampioenschap niet op doelsaldo weggeven en daarom werd er een kampioenswedstrijd gespeeld in BsAs, komende woensdag. Vanuit Cordoba is het ongeveer 8 a 9 uur met de bus naar BsAs. Mar ik wilde de gok wel wagen om een kaartje te proberen te krijgen en ben dus dinsdagavond met de eerste bus richting BsAs vertrokken met de hoop een plaatsje te bemachtigen. Sebas, Vale en Oma een dikke kus gegeven, Oma was die dag jarig en ik had nog net wat jaardagspizza en biertjes meegeten/gedronken voordat de bus vertrok. Veel te laat vertrokken en echt echt als laatste de bus in.

In BsAs had ik geluk, ik had het op een na laatste kaartje en kon dus met alle plezier naar deze risicowedstrijd.

Er was een neutraal stadion uitgekozen midden in een wijk in BsAs. De wijk was in tweeen gedeeld met daartussen honderden agenten.  De ene helft van de wijk was rood - wit (Estudiantes) en de andere helft Blauw - geel (Boca´s) en al deze gekleurde vreselijk fanatieke holigans kunnen elkaar wel doden. Wat kunnen die gasten schelden,spugen en alles te gelijk!

Na mijn ervaring van de thuiswedstrijd van een uitverkocht Boca stadion dacht ik wel het een en ander aan te kunnen. We waren uit veiligheid extra vroeg vertrokken, hadden een prachtige plek en het was een goede wedstrijd, echter Boca´s speelde slap en slecht en Estudiante won terecht. Ik zat dus in het verkeerde feestvak, met meerdere jankende volwassen mannen, maar heb intens genoten van de feestende, zingende en uitbundig dansende andere helft van het stadion!!

Tijdens een busreis ergens door de Andes raakte ik aan de praat met een kerel die werkzaam was bij een of ander bedrijf dat iets deed in de navigatie van schepen oid.

the boat
Nu had ik tijdens mijn verblijf in Punte del Este, Uruguay al gesproken met een Hollander die met een stel andere de wereld rond zeilde en had hem, eigenlijk grappend, gevraagd of ze wel eens jonge sterke Hollandse avonturier meenamen voor een tijdje. Stom verbaast kreeg ik het serieuze antwoord dat helaas het schip vol zat, maar dat dat regelmatig voorkwam. Zo kwam ik dus weer in contact met een boot gerelateerde kerel en vroeg hem of hij niet iets wist. We zaten in de bus richting Santiago,hij moest daar een weekje werken,  maar hij wist  misschien wel iets of iemand bij een jachtclub in BsAs. Omdat ik nu toch weer in BA was had ik mezelf een week de tijd gegeven eens te kijken of er niet een mogelijkheid was om met een of andere boot mee te kunnen.
the boat
Ik had al een tijdje in BA gefeest en wilde hier niet weer te lang blijven. Het contact met de Jachclub verliep moeizaam, waarschijnlijk mede door mijn nog steeds gebrekkige spaans, maar na enkele dagen moest ik komen soliciteren voor dekhengst oid op een prachtig jacht. Ik lachte me rot! Vanuit BsAs richting Patagonie en onderdoor richting Chile! Helaas na enkele gesprekken hebben ze gekozen voor een jongen die iig een jaar als crew beschikbaar was. Kut jammer, volgende. Maar er kwam geen volgende. Ik wilde niet kerst en oud en nieuw in BA vieren en ben dus met een goedkope vliegticket richting Sao Paulo gevlogen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
the boat
the boat
the boat
the boat
Esmeralda
Esmeralda
Esmaralda at Asmeralda street
Esmaralda at Asmeralda street