Schoon stadje - Tudo Bom?

Sao Luis Travel Blog

 › entry 10 of 34 › view all entries

São Luis is een stadje dat van onder het stof gehaald wordt sinds het door de Unesco erkend werd als werelderfgoed. Het bestaat uit een aantal wijken met karaktervolle straatjes en dito koloniale gebouwen. Veel ervan zijn verkrot, maar men is er aan een inhaalbeweging bezig en steeds meer toeristen vinden de weg naar São Luis. Zowel de Fransen, de Nederlanders en de Portugezen lieten er hun invloeden achter. Die restauratie-drang heeft echter als gevolg dat een heleboel mensen die in die krotten wonen op een punt gaan komen dat ze de huur niet meer kunnen betalen. Zij komen dan zoals zovelen in de Favela's terecht. Dat zijn de randwijken rond de grote metropolen in Brazilie, waar de mensen echt in doffe ellende leven; grof geweld, drugs en ziektes horen er tot het dagelijks leven.

Tudo Bom!
Voor toeristen is het -zonder begeleiding van een local- dan ook absoluut af te raden daar een voet binnen te zetten.

Anyway, op de trip naar São Luis werd ik vergezeld door een sympathieke Braziliaanse kerel van een jaar of 19. We hebben het over vanalles gehad, te weten dat ik geen woord Portugees spreek, btw! Maar zo'n informele gesprekjes en een basis van Spaans helpen me al een heel eind op weg. Ongelofelijk hoe vriendelijk de meeste Brazilianen trouwens zijn: als ze nog maar merken dat je op zoek bent naar iets, dan komen ze heel spontaan hulp bieden, en in tegenstelling tot bv in de States vragen ze er niets voor terug! Ook al begrijp je niet meteen wat ze bedoelen, ze blijven je helpen tot je ze gesnapt hebt. Ze besluiten elk gesprek met een 'Tudo Bom!', vergezeld van een opgestoken duim. Echt cool, moet ik ook lanceren in den Belgique als ik terug ben! 

In São Luis ben ik uiteindelijk maar 1 dag gebleven omdat ik ook daar doodviel van de hitte en de vochtigheid. Verkoeling heb ik dan gezocht in Jericoacoara

mdalamers says:
Leuk om te zien dat ik niet de enige ben die het log in het Nederlands bijhoudt! Goede reis!
Posted on: Aug 23, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Tudo Bom!
Tudo Bom!
Shit happens!
Shit happens!
In Soa Luis, there is one music sh…
In Soa Luis, there is one music s…
What can I say... Popularity doesn…
What can I say... Popularity does…
Sao Luis
photo by: razorriome