Eka stoppi: Espoo

Espoo Travel Blog

 › entry 1 of 51 › view all entries

Tästä se nyt sitten lähtee. Kamat on viety varastoon ja tilipäisasuntoon on muutettu. Kesä menee koulukavereiden kämpässä. Ankaraa säästämistä siis tiedossa. Festarit jää tältä kesältä väliin mut kyllä sen taitaa just just kestää kun tietää mikä siellä syyskuussa odottaa.

Syyskuun 1. päivä on sitten se H-hetki. Klo 20.10 lento lähtee kohti Bangkokia ja tarkotus ois palata vasta kun rahat loppuu. Mistä tälläinen hullu idea sai oikeen alkunsa? Kaipa hinku matkustelemaan on syntynyt jo pienenä kun perheen kanssa ollaan reissuja tehty, mutta varsinaisesti kunnon matkakuume päästä Aasian puhkesi lukion jälkeen. Reissua suunniteltiin jo ennen inttiä, mutta onneksi ei sitten toteutunut, koska oltais oltu tsunamin aikaan juuri Thaimaassa. No eipä sinne Aasiaan päässy vielä ihan heti intin jälkeenkään kunnes eräänä keväisenä päivänä vuonna 2007 Helsingissä kaveria odotellessa päätin lähteä pyörähtämään Stockmannin hulluilla päivillä. Stockmannille päästyäni tajusin ettei ne hullut päivät olleetkaan vielä alkaneet vaan vasta seuraavana päivä, joten nappasin esitteen messiin ja rupesin selailemaan tarjouksia. Ekaa sivua pidemmälle en päässy ku silmät osu lentotarjouksiin. Matkakuume iski välittömästi. Vielä kun kaverin saavuttua paikalle sekin innostui reissusta saman tien. Ja sitten ei muuta ku reissua järjestämään. Stockmannilta haettiin liput Hong Kongiin ja elokuussa lähdettiin. Hong Kongista lennettiin Balille ja siellä oltiin 3 viikkoa. Kun takasin kotiin piti lähteä niin kyllä harmitti. Reissu jäi aivan liian lyhkäseks.

Kotiin kun pääs tolta reissulta ja muutaman kuukauden kun sulatteli asiaa niin alkoi tuntua itsestään selvältä että uudestaan oli lähdettävä ja paljon paljon pidemmäksi aikaa. Kaikennäköstä suunnittelua onkin ollu sitten tähän asti ja maaliskuussa käytiin jo hakemassa lentoliput Bangkokii ja samalla otettiin jatko lennot balille. Sieltä sitten ois tarkotus lähteä pikku hiljaa pohjoseen ja kahlata läpi Indonesia, Malesia, Thaimaa, Kambodsa, Laos ja jos aikaa ja rahaa on niin Filippiinit. Oishan se hienoa jos tulis takas vasta kun Suomessa on taas kesä.

Valmisteluja on vielä hurja määrä edessä ennen kun reissuun voi lähteä. Pitää säätää viisumit, miettiä mitä sinne oikeen ottaa mukaan, hoitaa pankkiasiat kuntoon ym. ym. Mutta ne menee tässä ihan mukavasti ku saa samalla jo fiilistellä tulevaa matkaa. Reissuun meitä lähtee aluks neljä kundia, kaks mun omaa kaverii, Masa ja Rossi, ja yks Masan kaveri Mikko. Mikko palaa suomeen jo ennen jouluu ja Masa tammikuun puolesvälis. Mulla ja Rossilla on vaan menoliput ja paluu päivästä ei tässä vaiheessa oo mitään hajuu. Juuri niin kuin halusinkin sen olevan. Palaan kotiin vasta sitten kun tuntuu siltä (tai rahat on totaalisen finiitto).

Koitan päivitellä tänne myös kaikki matkavalmistelut mitä täs ennen reissuu tulee tehtyä niin ehkä niistä voi olla jollekin omaa matkaa suunnitellessa jotain hyötyä. Reissun päältä ois tarkotus kirjotella tietysti fiiliksiä ja kuulumisia, mutta ois tarkotus tehä tästä myös informatiivinen blogi. Koitan kerää tietoo tänne mitä mikäkin missäkin maksaa ja muuta sellasta.

Hauskoja lukuhetkiä kaikille jotka mun reissua seuraa ja hajotkaapa pakkaseen ku sellaset talvella tänne koto Suomeen iskee... :D

mybu84 says:
;):)
Posted on: Jun 01, 2008
mybu84 says:
what a blog!!!! :):):) u ever gonna translate it into english? or maybe russian??:)
Posted on: Jun 01, 2008
Piija says:
Hajotkaapa pakkaseen... Toi oli hyvä! Voi vaan kuvitella kun teikäläinen makoilee biitsillä ja ajattelee just noin! Eikun hyvää matkaa!!!
Posted on: May 29, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Espoo
photo by: pretty_girl