Boefie in Amerika

San Francisco Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries
Op weg naar San Francisco!

Boefie in Amerika, zoals mijn lieve vriendje wuppie dat zegt, haha.

Op dit moment hoog in de lucht voel ik me als een koningin in mijn stoel bij de nooduitgang en met Tijs in mijn oren (lees Tiesto).

Vanochtend stond ik helemaal brak op maar nix kon deze dag kapot maken! Flying back home to California. Op een onbeschrijfbare wijze voel ik me altijd thuis daar, waar dat precies aan ligt moet ik nog ontdekken. Heb tweemaal Los Angeles aangedaan en ga nu naar San Francisco. Ja ik kom toch iedere keer in de West Coast terecht  ook al probeer ik naar de andere kant te gaan.

Alles liep gesmeerd, het inchekken, nog even genieten van een Starbucks koffie met Chris die de andere kant op vloog en dan hup naar de gate! Nog een  tussenstop in de Lounge gemaakt, aan de gate ging ik ook redelijk snel door alle controles heen en eenmaal in de brug wilde ik echt keihard JOEHOE schreeuwen, hahaha.

Golden Gate Bridge

 

Mijn gate in SFO was pal naast de immigratie dienst waar ook nog is geen rij stond dus in record tijd stond ik bij de bagage band!!!!

Ik nam de BART naar het centrum en stapte midden in het  shopping mekka uit!!! Oh my god,  tis dat ik mijn koffer moest dumpen want anders…..hihi. Hotel in, omkleden en hotel weer uit dus. Maar dat ging zo smooth niet, ga ik geld pinnen krijg ik een reçu met de tekst: neem kontakt op met uw bank!!!! Het is weekend en ook nog is ’s nachts in Nederland!!! Oh my god!! Na heel veel rond gebeld te hebben  kom ik er achter dat mijn bank een storing heeftL maar gelukkig is dit het land van de Credit card.

Fishermans Warf

Dus shoppen ging ik, hoe dan ook!

 

Dag 2

Al vroeg wakker natuurlijk, hehe. Ontbijtzaal gaat 7 uur open dus profiteer gelijk goed van de dag! Half 9 ging ik al de hort op. Ik besloot de straat uit te lopen waar mijn hotel zich bevindt en kwam bij Fishermans werf terecht. Heb eerst lekker genoten van het uitzicht op zee, de frisse lucht en  natuurlijk mijn  Starbucks koffie!!! Ik was in een roes…….had super uitzicht op de Golden Gate dus dat gingen we ff vastleggen. Ik die al jaren fotografeer heb er een kwartier over gedaan om een telelens aan de praat te krijgen en een goede foto te maken! Maar nu heb ik hem door ;-). Met een gevoel van intens geluk ging ik verder in Fishermans warf. Echt leuk vertoeven daar! Leuke winkels, (mijn Uggs zijn binnen!) restaurantjes, heb heerlijk geluncht bij de Boudin Bakery.

Broodje cocodril?
Famous voor het broodje waar je soep in krijgt geserveerd (clam chowder).

Na de lunch ging ik als een echte toerist een bus sightseeing tour doen. Super handig om zo alle spots te bekijken en te beslissen hier wil ik naar toe terug. Met de bus over de Golden Gate bridge en dat was onwijs koud en winderig! Oh my god gewoon maar wel super gaaf en mooi uitzicht over de stad.

Mijn hotel is ook vlak bij Union Street, da’s ook echt leuk. Vol leuke winkeltjes en tentjes om te eten (vanavond Sushi!). Perfect om na een vermoeide dag daar je dag te beëindigen, heb daar heerlijk gechilled bij de Starbucks. Iedereen komt daar binnen met 1 doel: relaxen.  Er stond een lekker chill muziekje op en iedereen deed z’n eigen ding met Laptop of krant en ik: de Lonely Planet.

Je kan hier lekker alleen zijn zonder dat iedereen zich met je bemoeit, af en toe zegt iemand is tegen je: where are you travelling from, of oh I like your bag.

Union Street, chill Starbuks op de hoek
Kleine praatjes maar leuk.

Niet te geloven maar heb gewoon mijn neus verbrand hier! Ja dat gaat snel op zo ‘n  bus en de wind!

 

Dag 3

Aangezien mijn ticket voor de sightseeing tour 2 dagen geldig is ben ik vandaag weer erop gegaan want gister had ik alleen de ‘grote’ lens erop en een lens vervangen op zo’n bus is niet echt aan te raden in je eentje :-s. Dus  ja een hoop dingen waren te dichtbij om te fotograferen, haha. Vandaag dus met de kleinere lens maar. Tegelijkertijd gebruikte ik de bus als openbaar vervoer want ik ging eraf bij Union Square om te shoppen (oh wat gaat je c.c. swipen makkelijk in dit land!haha) en nog bij wat andere plekken voor wat goeie shots. Voor dat ik dit allemaal ging doen eerst natuurlijk even relaxen bij de Starbucks.

'The painted Ladies'
Wat een heerlijke tent en op elke hoek zit er 1. Ik maak er dan ook 2 x per dag gebruik van en zou het denk nog vaker kunnen hier. Het weer was vandaag aardig bewolkt en daarbij ook beetje koud maar het verpest de pret niet hoor!

Bij mijn laatste foto spot (Alamo Square) probeerde ik weer op de bus te ‘hoppen’ maar dat lukte niet echt  2 x heeft  de bus me genegeerd :-s, tja het zijn geen normale buschauffeurs maar so much for : we don’t wanna leave anyone behind!

Nah, ik kwam er wel uit, ben  maar weer  me eigen kant op gegaan en weer bij Union street beland. Vlak bij mijn hotel  dus en echt zo’n gezellig straat. De zon kwam lekker door en het was weer een mooi eind van de dag zo! Heerlijk thais gegeten en dan met een Latte weer naar huis.

 

Dag 4

Ik werd wakker en de zon scheen volop dus dat werd een prima dagie voor wat ik wilde gaan doen: fietsen! Ik haastte door mijn ontbijt ( lees 1 bagel ipv 2 ) want wilde meteen erop uit! En ik ging mijn fiets huren.

Boefie te fiets
  Maar oh terwijl ik dit nu schrijf ben ik wel echt kapot met hoofdletter K. Het was echt heel  heftig maar alle moeite waard! Ik heb een tour gedaan van 34 km, vanaf Fishermans Wharf naar de G.G. brug en dan via de kust naar de G.G. park en dan via Presidio park weer terug.

Oh my god de heuvels!!! Ben nu al bang voor de spierpijn die ik zeker ga krijgen, haha. Ben nu ook bekend geworden met:  zadelpijn :s. Mijn conditie was by the way ook ver te zoeken, hihi, het zag er zo makkelijk uit voor andere maar eh ik ging niet zo snel….gelukkig waren de heuvels naar beneden toe langer en vaker!  Heb voor mijn gevoel wel 1000 foto’s van de brug gemaakt want  na elke 10 meter is het weer een ander mooi plaatje!

G.G. park is echt heel lang (bijna  5 km ), Vondelpark is er nix bij.

Zen
Er gaat zelfs een autoweg doorheen!

Na een paar uurtjes fietsen ben ik daar heerlijk tot Zen gekomen in het Japanese tea Garden.  Heel mooi  en rustgevend. Nog een heerlijk kopje jasmijn thee gedronken met een fourtune cookie

J

Zo, na alle heuvels, drukke kruisingen en 6 uur onderweg geweest te zijn  leverde ik mijn fiets weer af en liep om de hoek tegen een pedicure aan. Doen! Dat had ik na al dat gefiets wel verdient dacht ik zo. Ik zat ook nog is in een heerlijke massage stoel terwijl mijn voetjes verzorgd werden. Aahh echt het ultieme vakantie gevoel voor een vrouw, heeeerlijk!

In de avond lekker Italiaans gegeten,  weer in Union street, zo handig kan elke avond een andere cultuur kiezen daar.

!!!!!!
Het restaurant hete Pomodorro en ik heb daar het lekkerst gegeten van alle dagen. Zo lekker dat ik geen koffie wilde want had zo’n lekkere smaak in mijn mond!

 

Dag 5

Ongelooflijk hoe veranderlijk het weer is hier. Ik heb  precies om en om zon en bewolking gehad maar elke dag eindigde wel zonnig moet ik zeggen. Aan de hand van het weer beslis ik dan ook wat te gaan doen  op een dag. De planning waarmee ik kwam is totaal anders geworden! Maar dat is juist leuk ook. Alles zien of doen lukt toch nooit maar ik ga sowieso met een voldaan gevoel terug naar Nederland want spijt hebben van de dingen die je niet doet of ziet moet je nooit hebben!

Dus vandaag begonnen met shoppen! Heb wel mijn shop prioriteiten verlaagd van alles wat goedkoper is naar alles wat ik in NL niet kan krijgen. Kortom ik heb de Abercrombie leeg gekocht!

In de middag ben ik lekker in de omgeving van het hotel gebleven en nog wat leuke straatjes afgestruind (ik zit echt perfect hier!) om weer in Union st.

Margarita, olé!
te eindigen en daar te eten. Dit keer Mexicaans en heb daarbij lekker een Margarita bij besteld omdat het mijn laatste avond in SFO is (snik). Daarna richting de kust gelopen want ik wilde nog wat foto’s van de brug maken tijdens zonsondergang, alleen ging de zon bij de brug onder dus weet niet hoe de foto’s worden…..(ik schiet analoog) .

Ik wandelde wat door de straaten  en wilde niet m’n hotel in want dan moest ik de realiteit confronteren: inpakken ;-(.  Maar goed aan al het moois komt een einde.

 

 

 

 

Dag 6

Vandaag wakker geworden met een dubbel gevoel bah! Heb echt wel weer zin om naar huis te gaan hoor ( en naar Chris!)  maar tegelijkertijd kan ik geen afscheid nemen van het heerlijke leven hier in California.

Als een echte americaanse

Ook al ben letterlijk in mijn eentje hier naar toe gegaan heb ik me geen een moment alleen gevoeld.

En eigenlijk ben je ook niet alleen want er zijn altijd mede toeristen, je bent samen 1 soort ook al ken je elkaar niet.

San Francisco is echt goed te doen. Je bent niet veel tijd kwijt om ergens te komen met openbaar vervoer (in tegenstelling tot LA). Echt heerlijk om je als een ‘local’ te voelen in de bus als je de stad al aardig kent. Veel leuke dingen te zien en ook veel leuke tentjes om te eten enz.

Het shoppen: wauw, echt Te veel winkels hier! Dacht dat ik in Dubai al het shopping mekka had gezien…..haha.

Heb  ook nog nooit Zo veel mensen zien joggen, wat een ren cultuur,  maar er zijn ook zoveel mooie  paden om te rennen hier inderdaad.

Happy end
 Ja rennen en met koffie lopen in de stad, dat kunnen ze goed hier (had ik al gezegd dat je hier zelfs met je koffie in de winlkels mag???????) en aan dat laatste heb ik goed meegedaan!

Het is hier nu half 7 ’s ochtends, ga zo aankleden, ontbijten en dan nog even terug naar Fishermans’s Wharf en genieten van een Grande Latte Machiatto en een frisse neus halen bij de zee (wat een leven!) en dan ja…….terug naar huis. Waarom ik me hier in California zo thuis voel weet ik na 3 x nog steeds niet. Het enige wat ik weet is dat mijn naam Native American is, oftewel van de Indianen van hier vroeger, zou dat het zijn….?

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Op weg naar San Francisco!
Op weg naar San Francisco!
Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge
Fishermans Warf
Fishermans Warf
Broodje cocodril?
Broodje cocodril?
Union Street, chill Starbuks op de…
Union Street, chill Starbuks op d…
The painted Ladies
'The painted Ladies'
Boefie te fiets
Boefie te fiets
Zen
Zen
!!!!!!
!!!!!!
Margarita, olé!
Margarita, olé!
Als een echte americaanse
Als een echte americaanse
Happy end
Happy end
Ristorante Pomodorro
Ristorante Pomodorro
Spreekt voor zich!
Spreekt voor zich!
Eindpunt van de tram
Eindpunt van de tram
Chinatown Gate
Chinatown Gate
Met koffie in Union street
Met koffie in Union street
Baker Beach
Baker Beach
Lombard Street
Lombard Street
Me @ Lombard st.
Me @ Lombard st.
In de toeristen bus, haha
In de toeristen bus, haha
Me en de Bridge
Me en de Bridge
Japanse rust
Japanse rust
awakening
awakening
chill genieten
chill genieten
Zicht vanaf het strand
Zicht vanaf het strand
Vanaf de bergen
Vanaf de bergen
Met bootjes
Met bootjes
Zonsondergang
Zonsondergang
s avonds
's avonds
Sponsored Links