"een stukje buitenland in Nederland"......uhu!!

Maastricht Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries

een jaartje geleden alweer., maar toch ook wel een memorabele vakantie -uitstapje, zoals u wilt. Vakantie in eigen land blijft leuk. Ook al woon je dan ik een klein landje dat officieel half onder water had moeten staan. In de meivakantie van 2007 was het dan zover, want om het heug'lijke feit te vieren dat mijn ouders 25 jaar alweer getrouwd waren, gingen we met zijn allen (= 5) naar Zuid Limburg. Van het Groene hart (afvoerputje) naar het Dak van Nederland. Leuk hotel, aardige mensen blabla. Hebben we de hele week dan in dat hotel gezeten? Nee dûh, natuurlijk niet! Want hoe vaak kom je nou in Zuid Limburg? Juist. En omdat Het Hotel in een prachtomgeving lag, was het meteen al de eerste dag "de paden op, de lanen in". Omdat vijf dagen hossen en klossen door de Zuid-Limburgsche Bossen op den duur toch wat eentoig wordt, besloten we er een dagje Maastricht (mestreech) tussen te plakken.

De paden op, de lanen in in Zuid Limburg [on a trail in South-Limburg, our southest province]
Een prima keuze, zo bleek later.

We waren al een paar keertjes in Mestreech geweest, maar dan kwamen we met de trein, en nu hadden we ons automobiel bij ons, wat toch weer een hele andere dimensie geeft (parkeerleed, fileleed, wagenziek-zijn-leed, jaja, ook in het rustige zuiden..). En wederom, leuke plek, aardige mensen blabla. want het leuke aan Maastricht is toch echt wel dat het een heusch stukje buitenland in eigen land is. Ten eerste natuurlijk het hoogteverschil. in plaats van 30 meter eronder nu 100 meter erboven; rasechte randstedelingen met hoogtevees zullen het moeilijk hebben daar. Ten tweede de talrijkheid (hoor mij...) aan stadsmuren, watermolens (2), prachtige kerken en leuke straatjes waar je urenlang kunt dwalen en struinen.  

Ik kan er nog wel urenlang over doorwauwelen, maar ik kan het kort houden: Mestreech is gewoon een prachtstad! Je kunt er vanalles, van urenlang de prachtige gebouwen bewonderen tot terasjes pikken en lekker shoppen/struinen. Of zoals ze ook wel zeggen: "Mestreech, voor elck wat Wils!", en zo is het.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De paden op, de lanen in in Zuid L…
De paden op, de lanen in in Zuid …
Maastricht
Maastricht
Maatstricht
Maatstricht
Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee
Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee
Maastricht
Maastricht
Window in the St. Servaas Church
Window in the St. Servaas Church
A Mosaic Floor in the St. Servaas …
A Mosaic Floor in the St. Servaas…
Cows, even in the south...
Cows, even in the south...
a forest by dusk..
a forest by dusk..
On the Dutch Mountain(s)...
On the Dutch Mountain(s)...
Sponsored Links
Maastricht
photo by: Vlindeke