Zon, zee en duiken in Tofo

Tofo Travel Blog

 › entry 28 of 97 › view all entries

Tofo, bekend als een duikersparadijs, ligt op zo'n 22 kilometer van Inhambane over een door potholes geteisterde weg. De weg is net niet slecht genoeg om heel langzaam te gaan, maar daardoor ben ik niet voorzichtig genoeg en knallen we hard door een overstekende pothole *shit*! Later komen we erachter dat hierdoor het stuur een afwijking heeft gekregen en moeten we in Inhambane in het weekend op zoek naar een garage. De hulpvaardige eigenaar van een cafe regelt via zijn contacten toch iemand die meteen beschikbaar is. Al met al duurt dat weer veel langer dan verwacht, maar met een defect stuur hebben we weinig keuze... anders dan geduldig wachten. Hiermee valt ons eerste bezoek aan Inhambane in het water. Inhambane is een stad met een indrukwekkende geschiedenis van zeevarenden volkeren, maar waar tegenwoordig helemaal niets meer van te merken is. Het is zelfs een behoorlijk slapende stad geworden.

In Tofo hakken we na een paar dagen relaxen uiteindelijk de knoop door dat we ook daadwerkelijk gaan duiken, soms is relaxen zo verslavend dat duiken zelfs te inspannend klinkt. Voor degene die gedoken hebben is dat wel het meest absurde idee! Bij Liquid diveshop vinden we relaxte mensen met de juiste organisatie.
De eerste dag wordt helaas gecanceld vanwege de weersomstandigheden, de zee is behoorlijk ruig en de deining onder water zou te erg zijn. De volgende dag gaan we dan uiteindelijk weer duiken! Helaas wordt Naomi tijdens de eerste duik weer ziek onder water, net als in Zuid Afrika, met als bijzonder resultaat dat ze onder water moet kotsen door de duizeligheid *gatverdamme*. Waarschijnlijk toch nog de deining... In ieder geval heeft ze dezelfde symptomen als de vorige keer, dus ben ik iets minder ongerust... en ga gewoon met de tweede duik mee. Beide duiken zijn overigens prima, maar niet spectaculair. De volgende dag ga ik nog mee naar het beroemde Manta Reef, maar helaas hebben de manta's vandaag een andere afspraak en moeten we ons vermaken met het kleinere leven op de zeebodem.Super!


Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Tofo
photo by: Bluenose