Umkomaas: duiken op Aliwal Shoal

Umkomaas Travel Blog

 › entry 16 of 97 › view all entries
Nadat we 's ochtends de knoop hebben doorgehakt rijden we richting Umkomaas, waar de enige reden tot verblijf het duiken op Aliwal Shoal is. Kritisch als we zijn hebben we weer behoorlijk wat tijd nodig om de juiste duikshop te vinden, maar kiezen uiteindelijk toch ook een beetje voor het gemak als de accomodatie in een pakket met de duiken wordt aangeboden.
De eerste duik de volgende dag begint heftig als de boot door de zware branding moet navigeren, en het juiste moment tussen de brekende golven moet kiezen. Erg gaaf. De branding is een logisch gevolg van de getijde stroming die op dit moment erg sterk is. Onder water gaan we dan ook flink omhoog en naar beneden, wat uiteindelijk niet erg goed is voor de druk in de oren. Het rif is niet spectaculair, maar met tientallen Raggies (ragged tooth sharks) wordt het gebek aan koraal volledig gecompenseerd! Aan het einde van de duik kom ik met een zware koppijn boven, maar Naomi heeft het nog een graadje erger, en is duizelig en erg misselijk. Ze loopt rond alsof ze zwaar gezopen heeft, maar voelt verder niets... maar we zijn een beetje bezorgd.
Als het de volgende dag nog niet over is, brengen we een bezoekje aan de dokter waar het niet ernstig blijkt. Maar Naomi moet wel noodgedwongen aan wal blijven met een antibiotica kuur. Terwijl zij dus lekker aan het prutsen is, maak ik nog wat meer duiken. En voor de verrekening van het eindbedrag een keer geen probleem!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Umkomaas