Twee weken Kaapstad

Cape Town Travel Blog

 › entry 4 of 97 › view all entries

Twee weken Kaapstad met als belangrijkste bezigheid de aanschaf van een auto. Via het internet komen we bij Drive Africa terecht, waar we een Toyota Corolla met een terugkoop garantie kopen. Verder zijn we een hoop tijd kwijt met de aanschaf van een kampeeruitrusting, maar zien op die manier ook een groot deel van Kaapstad zelf. Er zijn behoorlijk wat toeristische attracties, maar voor ons is toch een van de leukste dingen gewoon rondlopen en de sfeer proeven. Maar laat de sfeer nu juist heel apart zijn. Er gebeurt niet echt veel op straat, blanken lopen eigenlijk alleen rond in de 'blanke' winkelgebieden en de zwarten in de rest van de stad, maar vreemd genoeg verkopen ze niet echt dingen op straat. 
De criminaliteit waar iedereen het over heeft merken we eigenlijk weinig van en vinden het redelijk overtrokken, maar misschien zijn we er niet lang genoeg voor. Binnen het centrumgebied kunnen we zelfs 's avonds gewoon over straat lopen, en de restaurantjes en barretjes op longstreet bezoeken. Met het de voetbalwedstrijden van het EURO2008 op tv natuurlijk wel zo makkelijk. Het eten is hier overigens ook perfect, met de goedkope wijn als heerlijke bijkomstigheid.
Van de toeristische attracties bezoeken we de Tafelberg op de eerste onbewolkte dag en genieten van het fantastische uitzicht. De timing is perfect, want als we gaan naar beneden is het de laatste lift omdat deze gesloten worden vanwege de opkomende wind.
Een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en de pinquins bij Boulders Beach laten we ook niet aan ons voorbij gaan, en is ook een goede gelegenheid om de auto die we dan al gekocht hebben eens goed te testen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Cape Town
photo by: v10