Salta, toeristenhoofdstad van het noorden

Salta Travel Blog

 › entry 69 of 97 › view all entries
De verwachtingen voor Salta waren hooggespannen, vandaar dat het in eerste instantie een beetje tegenvalt. Maar na een paar dagen begint de magie van de stad te werken, het is een zeer relaxte plaats dat ondanks de grote hoeveelheid toeristen nog een volledig eigen identiteit heeft. En dan bedoel ik niet het populaire kabelbaantje naar het uitkijkpunt over de stad (dat we uiteraard niet links laten liggen). Of het grote centraal plein van Salta, waar een kathedraal niet ontbreekt, maar die er in een roze uitvoering toch vreemd uitziet. Nee het zijn de mensen van de stad die het voor het eerst anders maken dan de rest van Argentinie. Een groot deel van de bevolking zijn afstammelingen van de inheemse bevolking van de Andes. Na de siesta overspoelen ze, als bedelaar, schoenenpoetser of ander kansarm volk, in grote hoeveelheden het centrale plein. Tja het is niet bepaald een idylisch beeld, maar bepaalt wel het karakter van de stad... en uiteraard werkt het gros van deze mensen gewoon ;-)

Aan het centrale plein bewonderen we gemummificeerde Inca kinderen, die op 6700 meter geofferd zijn, in het kleine museum Maam ... erg bizar hoe perfect de staat is na 500 jaar.

Toch zal Salta bij ons in het geheugen blijven (zover dat nog over is) door de stapavond op een doordeweekse woensdag. Inmiddels beginnen we het concept te herkennen, elke grote Agentijnse stad heeft een uitgaansstraat, en Salta is geen uitzondering. In een drukke bar, moeten die mensen morgen niet werken, speelt een Cubaanse band en raakt Barry zowaar aan de praat met een lokale blonde dame. In zijn kinderspaans, zoals zij zegt, vertelt hij haar van alles en net niets... ;-)
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Salta
photo by: wvijvers