Saai Port St Johns

port saint johns Travel Blog

 › entry 14 of 97 › view all entries
De afstand tussen Hole in the wall en Port St. Johns is slechts 60 km, maar de wegen zijn in deze regio nog behoorlijk onderontwikkeld, zodat we alsnog 200 km moeten (om)rijden. Overigens vallen de wegen in Zuid Afrika me in het algemeen behoorlijk mee, het zijn vooral de medeweggebruikers die het gevaar vormen. Dat  is in de meeste gevallen de aso hardrijder, die we in Nederland net zo goed kennen, maar ook de wandelaar die de snelweg als voetpad beschouwt, omdat er simpelweg in sommige gebieden geen andere verharde weg in de buurt is...
Het feit dat we hier aan de linker kant rijden is eigenlijk geen probleem, omdat het stuur aan de andere zijde zit en je dus nog steeds op het midden van de weg rijdt, voelt dat redelijk natuurlijk aan. Dat je af en toe je ruitenwissers aan doet omdat de richtingwijzer stiekem aan de andere kant valt eigenlijk niemand op.
Het zijn uiteindelijk de iets andere verkeersregels die het rijden anders maken, en ik houd me dan ook aan de simpele regel: bij twijfel heeft de ander voorrang! ;-) Tot je begrijpt wat de bedoeling is natuurlijk. Een bijzonder voorbeeld hiervan is stop kruising. Deze kruising heeft voor alle rijrichtingen een stopstreep en iedereen is er verplicht om te stoppen. Zover dus geen uitzondering op de regels in Nederland. Maar zodra je met een aantal auto's bij de kruising tot stilstand komt bepaald 'wie het eerst komt' degene die al eerste weer mag doorrijden... je moet het maar weten, want anders staat iedereen te wachten... ;-)

Port St. Johns valt een beetje tegen, wellicht omdat het weer zondag is, maar het kan ook te maken hebben met de ongelukkige keuze van de accomodatie. Drie pogingen, drie keer niets... we eindigen op een kleine camping met vriendelijke mensen. 
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
port saint johns
photo by: MrDuck