Quelimane op bezoek bij Rivka

Quelimane Travel Blog

 › entry 32 of 97 › view all entries
De Zambezi wordt, zolang de brug in aanbouw is (hoe lang dat ook mag duren hier), nog met een veerboot overgestoken. Van de twee veerboten is er één een paar jaar geleden gezonken, nu hopen ze waarschijnlijk dat de andere niet zinkt voordat de brug klaar is. Tijdens de overtocht wordt er flink gesleuteld aan de boot en de passagiers die achterop het dek staan krijgen behoorlijk natte voeten. Wij zijn allang blij dat dit slechts een enkele reis is.
In Quelimane doden we de tijd in een restaurant langs de rivier tot Rivka terug is van een werktrip. We slapen in het appartement van de franse collega Sophie die hier nu niet is. ´s Avonds eten we bij een Italiaans restaurant met de Nederlands Christel en de Amerikanen Mansir en Adam, erg gezellig.
Eigenlijk doen we iet veel gedurende de tijd dat we in Quelimane zijn. Als Rivka aan het werk is houden wij ons bezig met de kabeltelevisie en het internet. Tussendoor bekijken we het stadje en hebben lunch met Rivka. Vooral de lunch bij Mansir die door de huishoudelijke hulp is bereidt is erg lekker, met de lokale specialiteiten zoals meelballen. Quelimane is een toeristenstad in wording, met fantastische koloniale gebouwen, die nu veelal in vervallen staat verkeren en een prettige sfeer. Op dit moment zijn het echter alleen maar vrijwilligers en ontwikkelingswerkers en zijn wij als echte toeristen een buitenbeentje...
Zodra het weekend is, en Rivka dus niet moet werken, verandert er eigenlijk weinig aan ons schema, we doen eignelijk nog minder. Naomi en Rivka gaan naar het zwembad terwijl ik wat achterstand inhaal op deze weblog. Ook het plan om naar het strand te gaan haalt het niet en wordt verruild voor een tweede dag aan het zwembad, waar ik nu wel van de partij ben.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Quelimane