Mooie vergezichten in Blyde River Canyon

Graskop Travel Blog

 › entry 25 of 97 › view all entries
In Graskop vinden we na enig speurwerk het koopje van Zuid Afrika, een volledige bungalow voor 160 rand, zo'n 14 euro. En dan zullen de meeste mensen denken, waar heeft hij het over, maar voor ons is het toch even omschakelen na de lage prijzen van Azie. Helaas is de kwaliteit van de accomodatie niet evenredig meegestegen. Dat geldt gelukkig niet voor het eten in de restaurants, waar de kwalitis eit vergelijkbaar is met Europa en we slechts de helft betalen. Kortweg, kunnen we ook wel stellen dat gemiddeld de helft goedkoper is in Zuid Afrika.

Anyways, na wat relaxen stappen we weer in de auto naar het nabijgelegen Pilgrim's Rest, een voormalig mijnwerkersdorp, nu omgebouwd tot tourist trap, waar we uiteindelijk maar even rondkijken. We vonden de omschrijving in de lonely planet toch mooier... ;-)

Blyde River Canyon is precies wat je verwacht van een natuurpark met die naam, een kloof uitgesleten door de Blyde Rivier. We rijden langs de verschillende uitzichtpunten die met namen als God's window en The pinnacle, de verwachtingen aardig opvoerd en dat slechts gedeeltelijk waar kan maken. Maar al met al een erg mooi en uitgestrekt gebied!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Graskop
photo by: tj1777