Inca en toeristen hoofdstad Cuzco

Cusco Travel Blog

 › entry 87 of 97 › view all entries

Na slechts zes uurtjes bussen kom ik in Cuzco en deel een taxi met de Engelse Matt naar het centrum. Omdat mijn levensstandaard "iets" hoger is dan die van hem ga ik op zoek naar een eigen plek die ik halverwege de steile hellingen van de binnenstad vind.
Cuzco is een erg mooie en relaxte stad waar de koloniale gebouwen op de funderingen van de Inca's staan. Deze lichthellende muren van grote grijze stenen zie je dan ook overal in het centrum terug. Bij een opgraving mag ik als enige toerist een kijkje nemen en legt een vriendelijke man geduldig is zijn beste kinderspaans me uit wat er hier gebeurt. Geweldig!
Het centrale plein, dat ook hier Plaza de Armas heet, is een groots plein met twee impossante kerken aan twee zijden en rondom koloniale gebouwen, die vooral ´s avonds mooi zijn verlicht. Cuzco en omgeving heeft vele toeristische attracties en is daarmee een aantrekkelijke basis voor toeristen, waar het dan ook van wemelt, ondanks dat het nu laagseizoen is, ongelofelijk. Ik wil niet weten hoe het hier dan in het hoogseizoen is. De bijhorende overdaad aan faciliteiten, zoals restaurants, barretjes en toeristenbureau's vechten in het laagseizoen om clandizie, wat een beetje irritant kan zijn, want een massage doe je toch in Thailand?

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Cusco
photo by: Vlindeke