Feest der herkenning in La Paz

La Paz Travel Blog

 › entry 85 of 97 › view all entries

De route van La Paz over de hoogvlakte is saai, een verdwaald dorp en hoeders van lama of alpaca daargelaten. Maar de afdaling vanaf El Alto naar het centrum van La Paz geeft een fantastisch uitzicht, en is mijn eerste punt van herkenning. De vrolijk geelgekleurde busterminal is de volgende en blindelings weet ik de weg naar de wc's te vinden, na drie uur hoogstnoodzakelijk. En zo gaat het eigenlijk de hele tijd door gedurende de tijd dat ik weer in La Paz ben. Ik loop langs een café en denk, hee daar ben ik eerder geweest. Erg grappig! Het hotel zoek ik deze keer op een andere plaats, en na een stevige wandeling door de steile straten van La Paz, gooi ik mijn spullen in andermaal een prima kamer. Yep ik ben inmiddels een stuk luxer gaan reizen.

Verder kom ik op de Alasitas fair terecht, die in mijn gids speciaal aangeschreven staat. Maar daar blijkt uiteindelijk helemaal niets speciaals aan te zijn of je moet op de poppenafdeling werken van de Bart Smit, alleen maar miniatuurspullen!

De beslissing is genomen... Ik heb een vlucht geboekt! Ik vlieg met een Colombiaanse maatschappij van Lima naar Madrid op 9 maart en kom dan 10 maart aan. 11 Maart een vluchtje met Ryanair geboekt naar Eindhoven... net te laat voor carnaval, maar dat is toch beter in Zuid Amerika ;-) De zin in reizen is er nog wel hoor, maar ik ben het alleen reizen een beetje zat af en toe... en als ik er nu nog een maand aan vast plak, ben ik er vast helemaal mee klaar! Ik heb dan twee maanden alleen gereist.... EN ik ben negen maanden totaal op reis geweest. Niets om te klagen volgens mij...het is mooi geweest!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
La Paz
photo by: wilfredoc2009