De eerste kennismaking met Mozambique

Maputo Travel Blog

 › entry 26 of 97 › view all entries
Na een vlotte grensovergang, waar we door een mannetje bijna letterlijk aan het handje langs de diverse ambtenaren worden geleidt, komen we aan het begin van de middag aan in Maputo, hoofdstad van Mozambique. Al snel blijkt dat alle budget opties geen optie zijn. Het alternatief wordt voor de verandering snel gevonden in het voor ons lux Ibis Hotel, het acceptatieproces van duurdere accomodatie heeft eindelijk wortel geschoten.

Uiteindelijk blijkt de keuze van een duurder hotel nog een voordeel op te leveren, gratis internet. In de lobby van het hotel maken we dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en vinden tijdens een niet geplande speurtocht een ticket naar Buenos Aires, voor een prijs die we niet kunnen laten liggen. Daarmee hebben we direct een einddatum van ons verblijf in Zuidelijk Afrika en een nieuw open einde in Zuid Amerika...

Maputo staat niet bekend om de bezienswaardigheden, maar heeft een goede atmosfeer om simpelweg rond te lopen. Een grote verandering ten opzichte van Zuid Afrika is de levendigheid op straat. In het algemeen zijn er meer mensen, maar straatverkopers zijn er ook in overvloed. Erg gezellig.  Men lijkt ook geen last te hebben van de Zuid Afrikaanse angst op criminaliteit... ook erg rustgevend. Helaas treffen we de meeste koloniale gebouwen in een zeer vervallen staat aan, het is maar hopen dat er geld wordt gevonden voor een opknapbeurt in plaats van de sloophamer. In het communistische tijdperk na de onafhankelijkheid is er een overvloed aan Sovjetstijl betonnen gebouwen neergezet, die een onuitwisbare indruk achterlaten...spuuglelijk!Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Maputo
photo by: pearcetoyou