Beestjes kijken in het iSimangaliso NP

Cape Vidal Travel Blog

 › entry 19 of 97 › view all entries
Binnen het Nationaal Park ligt de camping van Cape Vidal waar de nummering van de kampeerplaatsen op zijn minst verwarrend is te noemen, maar zolang de humeurige dame bij de receptie het nog begrijpt vind ik het best. Een groep van zo'n 30 mongoose, een soort fret, gaat als een soort straatbende over de camping en laat geen prullenbak of openstaande tent ongemoeid in de speurtocht naar wat eetbaars. Ook een Samango aap maakt het zich makkelijk eb steelt een koekje uit de achterbak, op het moment dat ik mijn rug even erna toe keer.
Maar dit blijkt slechts een voorproefje van brutaliteit, want de volgende dag wordt het menu voor het avondeten ruw in de war geschopt door een vervetmonkey. Naomi heeft de vers gesneden groenten samen met de pasta klaar gelegt op een snijplank vlak naast haar voeten. Op dat moment besluit een aap een gouden greep te doen, met de keuze uit gesneden paprika, ui en een dicht pak pasta. De aap gaat voor de hoofdprijs en grijpt de grote gekleurde zak pasta voordat hij weer snel de boom in vlucht, een verbauwereerde en verontwaardigde Naomi achterlatend. Op dat moment kom ik de douche uit lopen en zie Naomi steentjes uit frustratie naar de apen gooien, ik kan er alleen maar om lachen, zeker als de pasta later uit de boom druppelt. Een vegetarische nasi was trouwens het alternatief voor de tonijnpasta ;-)

In het iSimagliso NP gaan we twee dagen op prive safari, simpelweg zelf rondrijden door het park over de enige rondweg. De eerste ochtend komen we niet ver als een bewaker een papiertje wil zien, dat we nooit gekregen hebben *zucht*. Na de administratieve bezigheden rijden we relaxt rond en zien een verscheidenheid aan beesten, waaronder buffels, zebra's en warthogs. Maar het hoogtepunt is de close ecounter met vier witte neushoorns die langzaam de weg oversteken op een paar meter van de auto.
Met de juiste papieren kan je het Nationaal Park ook verlaten, ideaal voor een lunch bij het populaire Ocean Basket, een seafood restaurant, in St. Lucia.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Cape Vidal
photo by: Sjoshie