Wat wat wat

Ayuthaya Travel Blog

 › entry 4 of 25 › view all entries
Nightmarket, uitzicht

Gister avond hebben we de nightmarket ontdekt. Zonder meer de beste plek van heel Ayutthaya. Zoals misschien wel uit de fotos blijkt. Gelegen aan een drie sprong van de rivier en uitkijkend over een tempel (wat) op een eiland was het zeker de plek om ons avondmaal te nuttigen. Geweldig gegeten en genoten van het weer, wat net was opgeknapt. Gezellige drukte en geuren van alle stalletjes maken het kompleet, zeker als je honger hebt. Om de een of andere reden, het zal het klimaat zijn, heb je nooit echt veel honger, maar als je dan gaat zitten om te eten en je ruikt alle verschillende soorten eten dan krijg je ook gelijk trek. 

Dus daar zitten we, in een lauwe avondzon, naast een rustig kabbelende rivier waar wat takken in drijven en af en toe een longtail boat die langskomt, terwijl de vlaggen van de tempel op het eiland rustig wapperen en een monnik zijn weg baant naar een gong.

Nightmarket, uitzicht
 En het beste van allemaal: weer geen toeristen. We hebben busladingen japanners gezien en in de hotels en hostels stikt het van de Nederlanders en Engelsen, maar op het meest mystieke en het mooiste plekje van Ayutthaya was (bijna) geen toerist te bekennen. Als je tussen de blanke benen en zonebrillen zit terwijl je Henkie hoort roepen tegen z'n vrouw dat ze nog een bord rijst moet bestellen doet dat toch wat af aan de sfeer.

Na zo genoten te hebben en nog wat rond te hebben gewandeld op de nightmarket fietsten we terug richting de backpackers area. Onze fietsen thuis gestald en nog maar even gaan poolen. De avond zijn we doorgekomen met wat praten en poolen in 'tonys place' ...  Deze bar/hostel in het hart van het backpackers ghetto is het epicentrum waar alle backpackers als vliegen op een pot stroop op af komen.

Nightmarket
Het heeft een erg relaxte sfeer omdat het heel 'open' aandoet. (lastig te beschrijven) Daar hebben we Frank en een brit waarvan ik de naam niet meer weet ontmoet. Sommige mensen hebben teveel tijd. Frank had in australie het afgelopen jaar rondgereist in een camper en de brit was ook ergens halverwege z'n wereldreis. Tot sluitingstijd gepooled en gepraat, en daarna met het personeel en nog een paar lui op het teras van de bar er tegenover gezeten. Van ons voornemen om vroeg op te staan kwam weer eens niks terecht.

De volgende dag worden we ergens rond 11 uur wakker. We waren van plan om met de fiets een aantal Wats te bezoeken die buiten de stad liggen en erg mooi schijnen te zijn. Maar eerst maar eens even wakker worden... het zwembad bood uitkomst.

Nightmarket
Daarna maar even gegeten in "Pizza Place", een aziatische ripoff van de "Pizza Hut", inclusief een logo wat wel heel erg overeenkomt. Het is iets duurder dan een bord rijst, maar soms wil je wel wat anders, zeker als je nog brak bent van de nacht ervoor. Het is niet eens dat we veel hebben gedronken, maar weinig eten en het klimaat zorgt er toch voor dat je nog sneller last krijgt als je dan wat drinkt.

Om twee uur s'middags dan toch maar op de fiets gesprongen en op weg naar de eerste "Wat", het is ook de eerste dag dat het echt mooi weer is en ondanks de brandende hitte gaan we dan toch maar op de fiets op weg. Er fiets hier helemaal niemand behalve een paar gekke toeristen en het word al snel duidelijk waarom. Na tien minuten fietsen druppelde het zweet al langs mijn rug.

Nightmarket, uitzicht
Het voordeel is wel dat we sinds vandaag al bruin zijn, maar ik weet wel dat als we nog een keertje 'actief' gaan doen, we dit s'ochtends of op het einde van de dag moeten doen en niet tussen 1 en 3 wanneer de zon op z'n felst is. Maargoed, fietsen heeft ook wel wat, en ondanks de hitte was dit ook zeker erg leuk.

We komen een achteringang van de tempel binnen en een van de eerste opmerkingen "weer geen toeristen!" word later hard afgestraft, wanneer we bij het centrum van de tempel komen. Busladingen thai (schoolreisjes, gezien de kinderen in uniform) en japanners stromen de tempel binnen. Het is erg mooi, maar echt genieten kunnen we niet. Het is zo ontzettend warm dat we meer bezig zijn met vluchten van schaduw naar schaduw. Jarik voelt zich ook niet zo lekker dus na wat rond te hebben gewandeld en wat fotos gemaakt te hebben gaan we maar weer terug richting hostel.

Wat
We hebben de rest van de middag aan en in het zwembad gelegen, ach ja.. ook prima. S'avonds weer gegeten bij de nightmarket. En nu maar weer eens een verslagje schrijven.

Morgen gaan we hier weg. Het plan is om de trein te pakken naar Lopburi, een stad die schijnt te stikken van de apen. Waarschijnlijk blijven we hier maar 1 nacht en gaan dan naar Chiang Mai.  

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nightmarket, uitzicht
Nightmarket, uitzicht
Nightmarket, uitzicht
Nightmarket, uitzicht
Nightmarket
Nightmarket
Nightmarket
Nightmarket
Nightmarket, uitzicht
Nightmarket, uitzicht
Wat
Wat
Wat
Wat
Wat
Wat
Wat
Wat
Wat
Wat
Wat
Wat
Wat + Japanners
Wat + Japanners
Straatje achter de wat
Straatje achter de wat
Relax!
Relax!
Ayuthaya
photo by: darkinvader143