Skeletten en het 'echte' Cambodia

Battambang Travel Blog

 › entry 23 of 25 › view all entries

Zoals afgesproken werden we vanaf 9 uur rondgereden en rondgeleid door de omgeving. Jarik op z'n eigen scooter en ik achterop bij onze 'guide'.

We gingen eerst naar Phnom Sapeau, een heuvel met natuurlijke grotten die door de Rode Khmer gebruikt zijn als martelkamers en afrekenplek. Slachtoffers werden vanaf de top van de heuvel in de grotten gegooid, die uiteindelijk vol met skelleten moeten hebben gelegen. Nu staat er een boeddhistische en een hinduistische tempel op, en zijn de skeletten opgeruimd en in een glazen kast geplaatst. Het was vrij indrukwekkend, vooral de verhalen van onze guide over zijn leven in die tijd.

Daarna zijn we nog naar een aantal tempels in de buurt gebracht en rond de stad het platteland op gereden. Als afsluiting zijn we naar een crocodile-farm geweest waar we nog wat van die beesten hebben gepest.

S'avonds wilden we nog uitgaan, en we gingen op weg naar de enige club, "sky" genaamd. We besluiten te gaan lopen omdat het niet zo ver is, maar dit is uiteindelijk een vergissing. Ten eerste is battambang helemaal verlaten en vrij donker. Ten tweede komen we, als we er bjina zijn, een groep dronken cambodianen tegen die het erg leuk vinden om mee te gaan naar "sky". De discotheek zelf was wel aardig, we waren er bijna de enige 'farang', maar het feit dat onze 5 "vrienden" de hele tijd oms heen hangen en steeds maar willen dat we wat gaan drinken staat ons niet aan en we besluiten om weg te gaan. Als we naar buiten lopen en een scooter-taxi willen nemen worden we aangehouden door de bewaking. De bewaking legt uit dat onze 5 "vrienden" een fles whiskey van $10 hebben bestelt en dat ze claimen dat wij die voor ze wilden gaan betalen. Gelukkig had de bewaking al gezien en gemerkt dat we niet erg gediend waren van hun aandacht en een paar minuten later word inderdaad bevesitigt dat we geen druppel gedronken hebben en niet eens in de buurt van de fles whiskey waren geweest en we kunnen naar ons hotel.

Bah.. Cambodia... ik zal het niet missen, al was de guide erg aardig en hadden we een interresante dag. Morgen racen we naar Bangkok, en dan door naar de eilanden.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Battambang
photo by: Mezmerized