Saai vientiane

Vientiane Travel Blog

 › entry 16 of 25 › view all entries

We zijn de 18e met de public bus naar vientiane gereist. Zoals zovaak in laos bestaat het concept "vol" niet en de bus zit dan ook compleet volgepakt met bagage, kippen, lao en toeristen. Op zich nog wel positief (voor mij) want de bagage die naast me op het gangpad word geplaatst blijkt een prima plek om hangend op te slapen.

In vientiane aangekomen gaan we op zoek naar een hostel. De meeste hostels die we tegenkomen zijn erg duur (naja.. 5 euro de man... dat is relatief duur als je voor 1 a 2 euro de man gewend bent). Bij de eerste die we tegenkomen die wel goedkoop is, is de kamer best smerig. En de muren zijn van hardboard. Maar een hollands stel wat buiten wat zit te eten verteld ons dat de hostels in vientane heel snel vol zitten en dat je eigenlijk maar beter kan nemen was je kan nemen. Ondanks de 'bijzondere' geur in de kamer besloten we toen maar om hem maar gewoon te nemen.

We hadden ook wat gehoord van de strubbelingen bij de grens tussen Thailand en Cambodia en dat de grens wel eens dicht zou kunnen zitten. Dit zou onze plannen behoorlijk in de war schoppen, dus om het zeker te weten vragen we het aan een meisje bij het hostel. Ze blijkt niet goed engels te kunnen dus we werden niets wijzer maar ze is behoorlijk handtastelijk en vraagt ons 'wat we gaan doen'. Jep, een hoer genaamt sonya. We houden ons maar voor dat we daar maar 1 nacht blijven en dat het zo goedkoop is dat het wel meevalt allemaal.

Eenmaal buiten lopen we wat rond en gaan we wat drinken. We zitten nog geen 5 minuten of er barst een geweldig onweer los. We wachten het onweer af voor een hostel en terwijl we daar staan te wachten stopt er een tuk-tuk voor met het stelletje wat we in vieng vang ook al een paar keer zijn tegengekomen. Ze blijken in dat hostel te verblijven en gaan straks weer met de nachtbus verder naar zuid-laos. Nu valt het zoiezo op dat eigenlijk iedereen ongeveer dezelfde reis door laos maakt en dat je elkaar dan ook overal altijd weer tegenkomt.

Nadat de regen is gaan liggen zijn we op zoek gegaan naar een restaurant, want we hadden gehoord dat je hier erg lekker kan eten en drinken voor weinig geld. Tijdens onze zoektocht komen we een ander hostel tegen wat nog een kamer blijkt te hebben. Deze kamer is wel een stuk duurder (6 euro de man) maar veeeel beter dan waar we eerst terecht waren gekomen. We besluiten om deze kamer te nemen en gaan terug naar het eerste hostel om onze backpacks op te halen en we hopen maar dat we niks hoeven te betalen. (we hadden wel de sleutel, maar we hadden nog niet betaald of ons ingeschreven). Uiteindelijk deden ze nog een beetje moeilijk, maar voor 10.000 kip (80 eurocent ongeveer) kunnen we weg.

Na opgelucht onze spullen uitgepakt te hebben in het nieuwe hostel gaan we dan weer verder op zoek naar een plek om goed te eten. Tegenover ons hostel blijkt een goed frans restaurantje te zitten waar we voor 2-3 euro heerlijk hebben gegeten terwijl we bediend werden als koningen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Vientiane
photo by: skydiver