Roads of Hell, Cambodia

Siem Reap Travel Blog

 › entry 20 of 25 › view all entries

De bus van 9 uur s'ochtends naar de grens genomen. In een luxe bus gezeten, erg prettige reis tot de grens.

En dan begint het gescam. We waren al gewaarschuwd door de lonely planet. Op weg naar de douane word mij een parasol boven gehouden door een klein meisje, die uiteraard je helemaal wil volgen tot de grens, ongeacht hoeveel je protesteerd. Uit medeleven buk ik maar een beetje... En uiteraard wil ze voor haar 'service' 5 bath hebben. Tsja..

In cambodia is het gelijk een andere wereld. Er zijn geen verharde wegen en we worden naar een plek gebracht waar de 'bus' zou gaan vertrekken. Deze bus vertrekt zogenaamd pas als hij vol is, maar je kan wel een taxi nemen voor $60 ... (dollar, ja)... Na een tijd zoeken komen we er achter dat er echt geen bussen meer vertrekken, maar we weten wel een taxi zo gek te krijgen dat hij ons voor 550 bath pp brengt, terwijl de bus 400 pp was.

Zo gezegd zo gedaan.. en dan begint de dollemans rit.. Allereerst wil hij de taxi vol hebben zodat hij nog wat extra kan verdienen. Prima... We gaan er mee akkoord dat er nog 2 cambodiaanen mee gaan. Na die opgehaald hebben begint hij aan z'n rit. De wegen in cambodia zijn er in verschillende 'stukken'... Sommige stukken zijn nieuw asfalt (bijna niet).. sommige zijn 'verhard' (met veel gaten) en sommige stukken zijn.. ehh.. naja.. modder/stof ... En uiteraard racet hij hier overheen met 160 km/h. Links/Rechts... maakt niet uit. hij ontwijkt de grootste gaten en de grooste tegenliggers, maar we zijn in rap tempo in Siem Reap.

Je komt Siem Reap binnen en de weg gaat gelijk over in een nette geasfalteerde weg. En dan begint het.. hotel na bar, na restaurant doemt op aan de zijkant. Iedere toerist doet deze plek aan en dat is te zien. We hebben een redelijke guesthouse. Morgen vanaf 8:00 worden we opgehaald om rondgeleid te worden bij het tempel complex.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Siem Reap
photo by: genetravelling