Boot naar Battambang

Battambang Travel Blog

 › entry 22 of 25 › view all entries

Vandaag hebben we de boot naar Battambang genomen. Voor $20 worden we opgehaald bij ons hostel en naar de pier gereden waar een 'slowboat' staat te wachten. Het toeristenbootje zit helemaal vol en is verkeerd geladen, want ze hebben alle bagage aan 1 kant gelegd waardoor de boot gevaarlijk overhelt af en toe. De rit was wel aardig en het was zonnig weer, maar de boot zit zo vol dat ik de helft van de reis buiten in de brandende zon heb gezeten. Er stond een verkoelend windje dus dit was te prefereren tot de benzineluchten in de boot zelf.

Aangekomen in battambang worden we besprongen door cambodianen die hun guesthouse willen slijten. We besluiten om in het 'gratis' taxibusje van een van de guesthouses die ook in de lonely planet staat te springen. Uiteraard blijken alle goedkope kamers vol te zitten, maar voor $7 hebben we een redelijke kamer. Als we besluiten om wat te gaan eten barst er een enorme bui los. Terwijl we wachten komt er een cambodiaan met een australier achterop aangereden. We komen in gesprek en het blijkt dat de Australier de Cambodiaan had ingehuurd om hem rond te rijden en wat te vertellen over de omgeving. De Cambodiaan is een oudere man van rond de 50, een ex-politieman en belangrijker: een 'nieuwe mens' of citiboy, die door de rode khmer als slaven zijn behandeld. Met wat onderhandelen weten we hem en 2 scooters te regelen voor de volgende dag.

We willen eigenlijk de volgende dag richting thailand, maar de bus zit vol en het is de enige bus die gaat dus we besluiten om dan maar ons een hele dag te laten rondrijden.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Battambang
photo by: Mezmerized