Angkor Wat

Siem Reap Travel Blog

 › entry 21 of 25 › view all entries

Vandaag zijn we opgehaald door een driver die ons rond het terein van angkor wat heeft rondgereden. Angkor Wat is, zoals de binnenkomst in Siem Reap ons al deed vermoeden, enorm toeristisch. Angkor Wat, of liever gezegd het terein waar onder andere Angkor Wat op staat is gigantisch en bezaaid met ruines. Bij elke ruine staan kraampjes om je eten, drinken en toeristische troep te verkopen. De verkoop wordt vooral gedaan door groepen met kinderen die bij aankomst op de tuk-tuk komen afrennen om je spullen aan te smeren. Bij de tempels zelf lopen jongens rond die naast je gaan lopen en in het engels wat vertellen over de tempel. Uiteraard vragen ze na afloop om een 'bijdrage' voor hun 'studies'. 

De ruines van Angkor Wat zijn wel mooi, maar het enorm toeristische gehalte doet wel wat af aan de sfeer. Veel tempels worden gerestaureerd met steun van verschillende donor landen. Er staan er veel in de 'steigers'. Uiteindelijk valt Angkor Wat een beetje tegen.

We besluiten dan ook om de reis in cambodia te verkorten. We gaan morgen niet naar Phnom Phen maar met de boot naar Battambang.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Siem Reap
photo by: genetravelling