Laatste zaken voor de reis

Oudemirdum Travel Blog

 › entry 1 of 25 › view all entries
Vincent: Vanachter de PC van mijn ouders, dan maar de eerste 'entry' in het grote vakantie-log.

Het voelt nog allemaal onwennig, alsof ik volgende week weer een tentamen of 6 moet maken. Waarschijnlijk voelt het pas, als ik in de auto op weg naar Dusseldorf airport zit, echt alsof ik op vakantie ga.

Ook het gevoel dat er nog veel te regelen en uitgezocht moet worden is nog niet weg, ookal kunnen we niet meer verzinnen om nog te 'doen' voordat we daadwerkelijk op reis gaan. Visa's worden in Bangkok of aan de grens geregeld. Hostels worden direct of 1 dag van te voren geboekt. Reisplannen worden aangepast naarmate de reis vordert. Verder is alles geregeld: Vliegreis, verzekeringen, inentingen, malaria pillen, kleding (niet teveel en zeker geen nieuwe kleding... je kan alles beter in Thailand kopen.. dat is veel goedkoper), allerhande spullen om mee te nemen...

Dus wat me rest is wat lijstjes maken van telefoon nummers en adressen van personen die we eventueel gaan bellen of kaartjes gaan sturen en wat logs lezen van anderen die rond hebben gereist in die omgeving om nog wat last-minute ideeen en tips te krijgen.

Maargoed, nog een laatste hollandse maaltijd en alle spullen inpakken, dan ben ik er klaar voor. De volgende entry zal in Bangkok zijn, waar ik hopenlijk zal vertellen hoe de reis is meegevallen en ik 9 uur geslapen heb en wat een prachtig weer het is... alhoewel... waarschijnlijk wordt het een opsomming van de hel: van hoe slaapgebrek, files, onwillige ambtenaren, vertragingen, overenthousiaste airport security, gladde taxichauffeurs en verkeerd bereid eten zelfs mijn doorgaans ononderbroken (onuitstaanbare, volgens sommige) goede humeur hebben weten te breken. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen ;-) voorlopig ben en blijf ik vrolijk!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Oudemirdum