Wintersport 2008!

Steinach Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries
In de lift met me moeder

In februari ben ik op wintersport geweest met me moeder en een stel vrienden.
Me moeder en ik zijn samen in een keer naar oostenrijk gereden (steinach, aan de brennerpas).
We zijn een ruime week geweest en het was heerlijk weer.
De jaren ervoor was het wat minder weer, dus we hadden geluk.
In het dal lag er geen sneeuw maar op de piste gelukkig genoeg.

Me moeder en ik hadden samen een gezellige kamer met alles erop, en we hadden ook een aparte keuken die we met een groepje vrienden deelde. We aten sochtends gezellig met z'n alle en savonds gingen we soms uit eten en soms gezellig in het huisje.

De hele week was heerlijk, we waren eerst van plan om zaterdags naar huis te gaan maar omdat me moeder en ik nog zin hadden om nog een dag te blijven dus besloten we op zondag te gaan.

Vanaf het balkon van ons huisje
Zaterdag middag kregen we een telefoontje van kennise die wel op zaterdag weg waren gegaan en die nog vast zaten bij Munchen door bomen op de snelweg want er was een hevige storm!

Wij zaten die middag in het restaurant op de piste wat te eten en te drinken en toen hoorde we allemaal mensen praten over een orkaan die op komst was.. wij gingen even informeren bij de mensen van het restaurant en ja hoor er kwam een orkaan aan, hij had zelfs al een naam gehad (ben um ff vergeten) maar nu was t probleem om heelhuids naar beneden te komen.. wij moesten van het restaurant naar het middenstation skieen/snowboarden voor zover het kon. Het waaide als een gek en het regende niet normaal. Wij daar aangekomen allemaal hordes mensen, alle liften waren gesloten want niemand mocht meer naar boven.

Aanboord stappen van de bully
De hele piste werd geevacueerd. We konden ook niet meer met het gondeltje naar beneden omdat het gewoon te hard waaide. We hadden de keus om met een gids naar beneden te skieen/snowboarden of om met de skibully naar beneden te gaan. Zoals je al raad moesten alle kinderen op de bully en mensen die het niet zagen zitten om in die omstandigheden naar beneden te gaan. Ik ben dus samen met het zoontje van een kennis op de bully mee naar beneden gegaan. We moesten wel halfuur wachten voordat we eindelijk een plekje hadden op een bully maar we waren uiteindelijk wel veilig beneden gekomen! Er werd geadviseerd om voorzichtig naar ons huisje te rijden en daar binnen te blijven..

De volgende dag was het gelukkig wel weer wat rustiger geworden kwa wind en regen, en zijn me moeder en ik rustig aan naar huis gereden..

Wat een avontuur he ;)
Zie de foto's!

Groetjess

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
In de lift met me moeder
In de lift met me moeder
Vanaf het balkon van ons huisje
Vanaf het balkon van ons huisje
Aanboord stappen van de bully
Aanboord stappen van de bully
Vanuit de lift het dal
Vanuit de lift het dal
Het restaurant en dal
Het restaurant en dal
Ff een break
Ff een break
En daar gaan we
En daar gaan we
Ik in de lift *sun*
Ik in de lift *sun*
Sponsored Links
Steinach
photo by: sazjuhh