Bijtanken in Duitsland - deel 3: Het ondergrondse verkennen

Frankfurt am Main Travel Blog

 › entry 3 of 4 › view all entries
De nieuwste hipte onder Japanners: zoek een zonnig bankje op, neem een pose aan alsof je er al uren zit te genieten, laat je op de foto zetten en ga snel weer door naar de volgende locatie...ik heb het omgekeerde gedaan: een zonnig bankje opzoeken, er uren blijven zitten en geen foto nemen.

Het bankje in kwestie stond op Romerberg en in tegenstelling tot vanochtend, werkte de zon vanmiddag warempel mee! Ik heb ruim een uur heerlijk van de zon genoten en ben een flink stuk opgeschoten in mijn boek. Met de stadswandeling wil het nog steeds niet zo vlotten, alhoewel ik een groot deel van de bezienswaardigheden inmiddels wel heb gezien. Alleen niet in de voorgeschreven volgorde. En de rest kan me eerlijk gezegd gestolen worden, ik heb wel even genoeg gezien. Vandaag heb ik me ook gedeeltelijk per U-bahn verplaatst. Dat scheelt een boel tijd en zere voeten!

Wel knap hoor. Geef je als vervoersmaatschappij een viertalige folder uit met een handleiding van de kaartjesautomaten, snapt nog niemand hoe die dingen werken. Ik stond bij de ene automaat te etteren en naast mij stond iemand op de andere automaat te vloeken. Zet dan ook gewoon in je folder hoe je een dagkaart eruit trekt (blijkt één knop te zijn, niks geen district kiezen). Dankzij een behulpzame medepasagiere kon de reis beginnen. Eerst naar Bockenheimer Warte om wat inkopen bij de supermarkt te doen en vervolgens naar het andere eind van de U4: Bornheim Mitte. Daar zat Saturn nr 2 gevestigd, samen met een heleboel leuke winkeltjes en een mooi park, waar de eerste zon-stop werd gemaakt.

Omdat het mooi weer was en wachten op de metro langer leek te duren dan gewoon gaan lopen, ben ik daarna toch weer te voet naar het centrum gegaan. Het was inmiddels half 3 en ik had honger, die de Thai Express wederom wist te stillen, ditmaal met curry met broccoli, biefstuk en rijst. En daarna was het nog mooier weer. Lekker op de Romerberg vertoefd, even de Dom en de Nicholaaskirche bekeken en rond 18:00 teruggekeerd naar het hotel. Koffer inpakken, morgen moet ik weer verkassen! Op naar Dusseldorf.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!