de eerste dagen in Alice Springs

Alice Springs Travel Blog

 › entry 9 of 29 › view all entries
Alle leerlingen van de School of the Air, en hun locatie in de Outback

Op dinsdag 13 mei zijn we rond het middaguur aangekomen op de luchthaven van Alice Springs. De grootste stad in het centrum van Australie met ongeveer 20.000 mensen. Het is hier allemaal erg uitgestrekt. En ... een strakblauwe hemel. We hebben trouwens nog geen wolkje gezien. Overdag is het hier tussen de 25 en 30 graden, 's nachts rond de 6 a 7 graden. Dus dat is een prima klimaat vinden wij. Op de luchthaven aangekomen staan er drie guesthouses toeristen te werven om bij hun te blijven slapen. Aangezien we nog niets hebben geboekt kiezen we er hier dus 1 van. Het is een prima guesthouse, waar we voor vrijdag 16 mei een 4-daagse tour boeken om de omgeving te verkennen. Deze streek is bekend vanwege de Ayers Rock en de vele Aboriginal mensen die hier wonen.

Royal Flying Doctors Service in Alice Springs
In het plaatsje Alice Springs lopen er hier ook veel van rond.

Gisteren zijn we naar de School of the Air en de Flying Doctors Services geweest. De School of the Air is een radioschool, van waaruit via de telefoon, en tegenwoordig ook internet, wordt lesgegeven aan momenteel 84 kinderen die in de zeer zeer dunbevolkte Outback van Australie leven. In totaal hebben zij een bereik van 1,3 miljoen vierkante kilometer! De radioschool die we hebben bezocht was de eerste van Asutralie, opgericht in 1951, inmiddels zijn er 16. Sommige kinderen die les krijgen wonen wel 1.000 kilometer ver weg! Erg interessant allemaal om te zien.

Aansluitend zijn we naar de Royal Flying Doctors Services (RFDS) geweest, die deze week hun 80-jarige bestaan vieren.

Pilootje spelen ... en veilig geland!
Deze werkbasis van de RFDS bestrijkt een straal van 600 kilometer rond Alice Springs. Er wonen circa 36.000 mensen in dit gebied, waarvan 90% aboriginals. Speciaal voor Hans: ze vliegen met 3 Pilatus PC-12 eenmotorige vliegtuigen, met in totaal 8 iploten en 3 technici. Binnen 1,5 uur zijn deze vliegtuigen over het algemeen ter plaatse. Na alle wandelingen hebben we bij de RFDS in het zonnetje genoten van een gebakje en zijn daarna teruggegaan naar het Guesthouse om lekker bij het zwembad te liggen.

Vandaag dus even Alice Springs in om te internetten en wat boodschappen te doen voor de 4 daagse trip van morgen. Maandagavond komen we daarvan terug en dinsdagochtend vliegen we door naar Perth. Voor vanmiddag hebben we geen plannen, dus dat wordt lekker relaxen bij het zwembad en inpakken voor morgen, we worden al om 6 uur in de ochten opgehaald! Wordt vervolgd ...

hannykroeze says:
Leuk om weer een reisverslag van jullie te lezen. Sydney lijkt wel een heel mooie stad. En een 4-daagse rondreis in de omgeving van Alice Springs is ook niet verkeerd. Heel veel plezier de komende dagen en we wachten weer vol spannig op jullie volgende verslag.

liefs en groetjes, doei, doei.
Posted on: May 15, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Alle leerlingen van de School of t…
Alle leerlingen van de School of …
Royal Flying Doctors Service in Al…
Royal Flying Doctors Service in A…
Pilootje spelen ... en veilig gela…
Pilootje spelen ... en veilig gel…
Overleg in de meldkamer van de RFDS
Overleg in de meldkamer van de RFDS
Alice Springs
photo by: WandaMichelle