Fiji: een week op tropische eilanden

Fiji Travel Blog

 › entry 7 of 29 › view all entries
Bounty Island

Op 3 mei dan eindelijk in Fiji aangekomen om lekker te relaxen. De eerste nacht slapen we nog op het vasteland, om morgen een week lang verschillende eilanden te bezoeken: de Yasawa's. Het is in elk geval lekker warm. We worden de volgende ochtend al om 7 uur in de ochtend opgehaald. Inchecken voor de ferry en 5 uur lang varen en zonnen op het zonnedek. Lekker weer, en daar zijn we voor gekomen! Bij aankomst worden we ontvangen met traditionele Fiji muziek. De bungalows zijn prima, aan het strand. Het eten is lekker en voedzaam, maar wel op gezette tijden. We zitten hier drie nachten, bij Oarsman's Bay. De eerste volle dag is helaas een bewolkte dag, dus dat is wel een beetje balen, want zo'n eiland is een stuk mooier in de zon. En het wordt nog erger: in de loop van de dag begint het ook nog te regenen! Naar later blijkt, zal dit niet de enige regen zijn.

Een rog in de Yasawa eilanden
We horen dat er in Burma een cycloon is geweest die hier veel regen gaat veroorzaken. Balen!!!! En inderdaad, de eerste volle dag blijkt achteraf nog een prima dag te zijn. Michel is nog gaan kayaken (en omgeslagen ...) en gaan snorkelen. Maar beter dat hij dat nog op die dag heeft gedaan, want de volgende dag is alleen maar regen, regen en regen. Om gek van te worden. Pas op de dag dat we vertrekken naar het volgende eiland wordt het beter weer, het is in elk geval droog als we op de ferry stappen, en dat is wel lekker. De zon laat zich gelukkig ook nog even zien!

 

Aan het eind van de middag komen we aan op het Waya eiland. En we worden weer op traditionle wijze met BULA!!!! (het betekent zoiets als welkom en wordt te pas gebruikt).

Strand van Oarsman's Bay
De huisjes zijn opgezet tussen de eilandbewoners, en dat is erg leuk. Als welkom hebben we die avond een kava ceremonie meegemaakt en dit ook gedronken. Voor ons gevoel is het een soort van modder dat je drinkt, maar als je er genoeg van drinkt dan zou het erg relaxed zijn, en je kunt er stoned van worden! Het avond eten bestond uit origineel Fiji food wat we met de handen moesten eten. Aansluitend heeft een groepje Fijianen voor ons gedanst en gezongen. Erg leuk allemaal. De volgende twee dagen: alleen maar regen regen en weer regen. Van de 48 uur heeft het zeker 40 uur geregend, ongelofelijk: en dit voor de droge tijd van het jaar. Het schijnt allemaal met de cycloon uit Birma te maken te hebben.

Dan alweer de een na laatste dag en we gaan naar Bounty Island.

Kava ceremonie op Waya eiland
Een eiland wat rondom is omgeven met zandstrand en je kunt er in een half uur omheen lopen, en dat hebben we gedaan! En, nogwel in de zon. Eindelijk hadden we een mooie dag, en dat was heerlijk! Alle regen van de afgelopen dagen was voor even weer vergeten. En of het door de zon kwam weten we niet, we vonden dit het mooiste en leukste eiland van de drie die we hebben bezocht. Het echte bounty gevoel kwam in ieder geval naar boven!

Zojuist zijn we van Bounty Island teruggekomen en wzijn we weer terug op het vaste land van Fiji. Morgenmiddag vliegen we door naar Sydney, Australie. We kijken er naar uit!

Tot zover weer even, groetjes uit Fiji, Michel & Jolanda!

hannykroeze says:
Hallo Michel en Jolanda een mooi reisverhaal alleen jammer van die regen terwijl het hier echt prachtig weer is maar jullie gaan vast beter weer krijgen in Australie. Leuk om weer iets te horen, groetjes en xxx.
Posted on: May 10, 2008
tkoetsier says:
Hoi wereldreizigers,
Om nou zo ver te reizen om in de regen te zitten. Hier is het prachtig weer en geen storm. Toch had ik wel willen ruilen. Mooie foto's en leuke belevenissen. We zien uit naar jullie berichten vanuit Australië. Groetjes
Posted on: May 10, 2008
karlhoppen says:
Hè, blij dat we weer wat van jullie te horen en te zien gekregen hebben!Ontzettend jammer dat jullie daar toch nog zoveel van ons typisch hollands weertje gekregen hebben! Maar er zullen zeker nog wel genoeg mooie dagen komen! Groetjes!!!!!
Posted on: May 10, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bounty Island
Bounty Island
Een rog in de Yasawa eilanden
Een rog in de Yasawa eilanden
Strand van Oarsmans Bay
Strand van Oarsman's Bay
Kava ceremonie op Waya eiland
Kava ceremonie op Waya eiland
Traditionele muziek op Waya eiland
Traditionele muziek op Waya eiland
Cursus vlechten tijdens alle regen
Cursus vlechten tijdens alle regen
Strand van Waya eiland
Strand van Waya eiland
Ontvangst op Bounty Island!
Ontvangst op Bounty Island!