Helaas......weer thuis

Pijnacker Travel Blog

 › entry 6 of 6 › view all entries
Wat 'n geweldig land is Thailand! Echt super genoten, maar nu helaas dus weer thuis aangekomen. Vlucht is goed gegaan alleen wel 'n stuk langer dan op de heenreis. Heen waren we er namelijk in 9 uur en 40 min, maar terug duurde het in totaal 11 uur. Maar genoeg over het thuiskomen. Na ons laatste berichtje, hadden we nog een avond en een dag in Bangkok te besteden. 's Avonds zijn we naar Patpong (bekend van de ping pong ballen...) gegaan en hebben daar rondgestruind. Aankopen gedaan op de avondmarkt die ze daar hebben en uiteraard ook rond gekeken zoals alle toeristen doen bij de pingpong meisjes/ jongetjes.
De volgende dag toch weer vroeg uit de veren en met de lokale bus naar Chinatown vertrokken. Daar lekker rond gelopen over lokale marktjes zoals de kledingmarket en bloemenmarkt. Vervolgens met de tuk tuk naar de MBK, een groot warenhuis waar ze vooral heel veel op elektronica gebied verkopen. Maar deze warenhuizen staan ook bekend om hun food courts dus hier hebben we heerlijk sushi gegeten, voor werkelijk geen geld.
In de lonely planet hadden we gelezen dat je bij de Moon bar op de 59ste verdieping (196 meter hoog) een werkelijk fenomenaal uitzicht zou hebben over Bangkok en zeker aan te bevelen bij zonsondergang. Dus wij daar naar toe! Nou we moeten zeggen, het is heel apart en bijzonder om Bangkok van zo'n hoogte bekijken alleen de stad wordt continue met smog vergeven, dus echt de zon weg zien zakken was niet mogelijk. Maar de stad te zien met zoveel lichtjes van zo'n hoogte is erg bijzonder. Bangkok is echt een stad van uiterste en de één houdt ervan en de ander vindt 't verschrikkelijk. Maar wij vinden het een super stad!
Ook het backpacken is mij, Jolanda dus enorm meegevallen. Tuurlijk het is af en toe een beetje afzien, maar aan de andere kant waardeer je dingen die voor ons zo normaal zijn ook weer meer. Dus de reis volgend jaar gaat er zeker komen!!!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Pijnacker